Egyedülálló elérés a digitális térben – a Porsche Hungariának sikerült, és ezzel elnyerte a Display First Awardot

2022-12-20

A Porsche Hungaria és a Foodpanda novemberi kampányában egymásra épülő, innovatív hirdetési megoldásokkal érte el célközönségét. Az adathasználat újszerű megközelítését Display First Awarddal ismertük el. Jelen cikkünkben a Porsche Hungaria kampányának legfontosabb elemeit mutatjuk be.

Nyitottság, közös gondolkodás, innovatív szemlélet és átgondolt adathasználat − ebben rejlett a Porsche Hungaria és az Initiative Media Hungary kampányának egyedisége és ütőssége, amely másoknak is inspirációt adhat.

A mostani kommunikáció tulajdonképpen a Porsche Hungaria nyári kampányának második felvonása volt. Az ID Buzz modell bevezetésekor az egyik kihívást az jelentette, hogy TV-s kampány használata nélkül maximalizálják az elérést. A feladatot sikeresen teljesítettük, többek között reach-építő termékünknek, az IndaMonth-nak köszönhetően, és így a márka alapjaiban a digitális térre támaszkodva is teljes körű bevezetést kapott.

A második szakaszban a siker érdekében egy olyan innovatív megoldást vetettünk be, amely az Ident-kódok használatának egy egészen új, ügyféloldali megközelítése. A korábbi kampány alkalmával a landing oldalra beépített Ident-kóddal monitoroztuk, hogy valójában kik azok a felhasználók, akik megnézték az adott terméket, jelen esetben a konkrét autót, és ezek a fogyasztók milyen érdeklődési körökkel rendelkeznek. Ennek alapján meg tudtuk határozni, mely personák voltak a termékre a legaffinisabbak. A felderített personák alapján állítottuk be a mostani kampányt, így elértük, hogy a bemérés és aztán a hirdetéshez használt célzás is ugyanazon mérési definíciók szerint működjön.

Display First Award„A POHU márkák életében egyre nagyobb hangsúlyt kap az adatvezérelt gondolkodásmód a médiatervezés során. Ezt a mindsetet követve, mind hirdetői, mind ügynökségi oldalról szívesen csaptunk le a lehetőségre, hogy elsők között próbáljuk ki az Indamedia Sales pixelelemzés közönségkiterjesztés szolgáltatását. A kommunikáció első, bevezető szakaszának tapasztalatait és tanulságait hasznosítottuk a második, forgalomterelésre és konverzióra optimalizált szakaszában, törekedve arra, hogy a lehető leghatékonyabban támogassuk az ügyfél által megfogalmazott marketing és üzleti célokat. Örömmel láttuk, hogy a briefben definiált célcsoportok, zsánerek és az elemzés eredményei abszolút összhangban voltak. Ezáltal nem csak a következő kampány célzását tudtuk még pontosabbá tenni, de visszaigazolást is kaptunk arról, hogy a termék üzleti szempontból legfontosabb célcsoportja aktívan jelen van a sales house portfólióján" - mondta el Hajdu Péter client lead az Initiative-től.

Összefoglalva, a novemberi kampány különlegessége, hogy kommunikációjukban egyesítették a korábbi tapasztalatokat, és egyedülálló termékünk, az IndaWeek segítségével egy emlékeztető hullám keretében 1 hét alatt elérték a teljes mért internet több mint 60 százalékát.* Ezt kiegészítendő, a korábban "megtalált" és azonosított célcsoportokra célozva juttatták el üzenetüket a potenciális felhasználóknak.

Gáspár Balázs, az Indamedia Sales értékesítési vezetője: 5 szakmai tipp az adatalapú kampánytervezéshez

1. Tudatosság - Adat alapon válasszunk adatot. Ideális esetben a gyűjtés során "megtalált" célcsoportok és a targetáláshoz választottak ugyanazon definíció alapján épülnek fel.

2. Következetesen használjuk és vigyük végig a kialakított elképzelést! - Ha már eldöntöttük, hogy targetáltan kommunikálunk, és sok energiát fektettünk a célcsoport meghatározásába, majd az elérésükbe, akkor maradjon lendület az egyedi üzenetek legyártására is.

3. Ad hoc alkalmazás helyett, gondolkozzunk koncepcióban!

4. Használjuk ki a display egymást segítő termékeit, melyek szerves része a kiadói adat! - Legyen szó image célokról, elérés-maximalizálásról, edukációról vagy épp targetálásról, mindegyikhez rendelkezésre állnak eszközök, amelyek legjobban akkor működnek, ha egymásra építve alkalmazzuk őket. Ezt a holisztikus szemléletet igyekszünk biztosítani a partnereinknek.

5. Párbeszéd és bizalom - Nyílt beszélgetés alapján, reális vállalások szülessenek.

Gratulálunk a díjhoz, köszönjük partnerünknek a szoros együttműködést és a bizalmat! Büszkék vagyunk arra, hogy újra és újra izgalmas, előremutató kampányok születnek portfóliónkon. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy fejlesztéseinkkel stratégiai szintű megoldásokat biztosítsunk ügyfeleink számára, és stabil partnerei legyünk hirdetőinknek a 2023-as év kihívásaiban is.

Ismerje meg a másik díjazott, a Foodpanda kampányát is!

Borítókép: Kapócs Ferenc marketing manager, VW haszonjárművek; Kovács András márkaigazgató, VW haszonjárművek, Hajdu Péter client lead, Initiative Media Hungary; Francois Vivien communication designer, Initiative Media Hungary; Gáspár Balázs értékesítési vezető, Indamedia Sales

*Forrás: DKT/e.gemius (15+ belföldi közönség), időszaki heti átlag valós látogató (RU), all device



Hirdetnék