Új szolgáltatást indított a TotalCar

2019-12-02

totalkar2.jpg

November 13-án elindult az Indamedia autós kiadványának, a Totalcarnak a legújabb szolgáltatása, ami azt a célt szolgálja, hogy megkönnyítse azok életét, akik használt autó vásárlásán gondolkoznak. A TotálKáron keresztül bárki lekérdezheti, hogy milyen kárkalkulációkat regisztráltak a jelenlegi vagy a megvenni kívánt autóján. Ehhez nem kell semmi más, csak az adott gépjármű alvázszáma. Ez alapján a rendszer lefuttat egy keresést; ha nincs találat, akkor nem kell fizetni; ha van találat, akkor az azt jelenti, hogy az autónak van valamilyen kártörténeti múltja. Az adatlap lekérése 3990 Ft-ba kerül. A gyakorlat azt mutatja, az esetek nagyobbik felében lesz találat, mivel az autók sérülnek, ha használják őket. 

A TotálKárt a legnagyobb, legpontosabb és legtisztességesebb adatbázisnak szánja a TotalCar. 

“Mi soha nem mennénk megnézni használt autót nélküle” 

- olvasható az oldalon, amihez Bazsó Gábor még a következőt fűzte hozzá:

"A TotálKár változatos mélységben lát információt az egyes autókról. Van, amiről tételek tucatjain át sorolják a részletes alkatrészárakat és munkadíjakat, máshol csak egy végső kárkalkulációs összeg áll rendelkezésre. Tapasztalatunk szerint már egy szimpla aggregátum is nagyon fontos mankó lehet a vásárláskor: egy kis kárösszeg vagy az adatok hiánya egészséges előéletre, egy vaskos kalkuláció pedig alapos átvizsgálás szükségességére utalhat, vagy arra, hogy érdemesebb egy másik autót nézni meg inkább a kiszemeltek közül."

A TotálKár lekérdezése a magyarországi gépjármű-kárrendezésben résztvevő szereplők által bevitt adatok adatbázisában keres. Végeredményben olyan információkat kap az ember, ami a javítóműhelyek, a kárszakértők és egyéb kárrendezési szereplők által feltöltött adatokból származik. Így a lekérdezés díjából megtudhatja a felhasználó, hogy mit és hány forint értékben kellett (volna) megjavítani az adott autón. Hogy van-e olyasmi a kocsi múltjában, ami miatt esetleg nem érdemes kiadnia rá százezreket vagy milliókat.

Fontos! A TotálKár egy kártörténeti-lekérdező rendszer, ami nem tudja megmondani, hogy a kártörténettel rendelkező autón el is végezték, illetve, ha elvégezték, akkor mennyire szakszerűen hajtották végre a szükséges javításokat. Az viszont kiderül, hogy mekkora lehetett eredetileg a baj. A többi már a tájékozódáson, alapos utánakérdezésen, személyes vizsgálaton múlik. A szakértő átvizsgálást a TotálKár sem helyettesítheti, de segít abban, hogy csak olyan autót vigyen el átnézni, amit feltehetőleg tényleg érdemes.

A TotálKárt itt tudja kipróbálni. A rendszerről pedig itt olvashat még részletesebben.

Hirdetnék