Továbbra is piacvezető a Femina a női online magazinok között

2023-01-11

2022-ben is töretlen volt a Femina népszerűsége az olvasók körében, naponta félmillióan böngészték* a változatos témákat feldolgozó cikkeit, videós és podcast tartalmait. Az Indamedia női portfóliójába tartozó portál a napi átlagos olvasószámot nézve az év nagyobb részében a toplista élén végzett.

Eredményes évet zárt a Femina: 2022-ben is több millióan találták meg a feltöltődést nyújtó énidőt, a tartalmas vagy akár a könnyed kikapcsolódást az oldalon. Az online magazin emellett nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy reagáljon az aktuális eseményekre, a minket körülvevő világ változásaira. Mindez a számokban is remekül kirajzolódik, hiszen a hivatalos közönségmérési brand adatok szerint a napi átlagos látogatószámot tekintve az év utolsó negyedévében a Feminát választották és olvasták a legtöbben a női online kiadványok közül. A teljes évet nézve is 12 hónapból 7-ben a Femina került a látogatottsági lista élére. A legerősebb hónap egyébként az augusztus volt a női magazin számára, amikor 577 903** RU-val került a dobogó legfelső fokára.

A Top 5-ös listán ráadásul a Femina Media egy másik kiadványa, a Dívány is szinte minden hónapban helyet kapott, 4 hónapban dobogós helyet is szerezve.

Az egész évet nézve még határozottabban látszik a Femina előnye: 2022-ben naponta átlagosan 515 158* egyedi látogató olvasta a portál cikkeit, amivel a látogatottsági lista élén végzett.

A Femina nem csupán a női online magazinok versenyében szerzett piacvezető pozíciót 2022-ben, népszerűségének köszönhetően a Top 10 legolvasottabb hazai portál között is helyet követelt magának. Az év 12 hónapjából kettő kivételével ugyanis mindegyikben bekerült az első 10 leglátogatottabb weboldal közé a napi átlag RU alapján***.

A Femina 2022-ben ünnepelte 15. születésnapját. Az indulás óta meghatározó szerepet tölt be a hazai női site-ok között. A Femina Media zászlóshajó kiadványa a 21. századi nőt helyezi középpontba, sokszínű tartalmi kínálata túlmutat az általános témákon, és a világra nyitott, inspiráló nőket szólítja meg. A Femina sokkal több, mint egy online magazin: egy összetartó, erős női közösség. Kiváló példája a nagy sikerrel futó Femina Klub, amely számos teltházas előadáson van túl, és 2022-ben már a hetedik évadát kezdte meg.

* Forrás: DKT/e.gemius (15+ belföldi internetezők) 2022. éves napi átlag RU (Real Users)

** Forrás: DKT/e.gemius (15+ belföldi internetezők) 2022. augusztus napi átlag RU (Real Users)

*** Forrás: DKT/e.gemius (15+ belföldi internetezők) 2022. január, február, március, április, május, június, július, augusztus, szeptember, október, november, december  - RU (Real Users), brand adat

Hirdetnék