Tarolt az Index februárban: 29/29

2024-03-01

A hónap minden egyes napján az Indamedia hírportálja nyerte a hazai online kiadványok látogatottsági versenyét.

Az egész februárt vitte az Index, méghozzá magabiztosan: a hónap 29 napjából mind a 29 napon az Indamedia zászlóshajó kiadványát olvasták a legtöbben, azaz napról napra az Index nyerte a látogatottsági versenyt egy teljes hónapon keresztül. Ilyenre egyébként 2021 áprilisa óta nem volt példa, hogy egy brand vezeti a hazai auditált portálok rangsorát egy adott hónap minden napján.

Az applikációs forgalmat is magában foglaló, hivatalos közönségmérési adatok szerint az Index letarolta az egész februárt, és mindezt nagy fölénnyel tette: 29 nyert napból 7 napon, tehát egy héten keresztül naponta több mint 1 millió olvasó választotta az Indexet*.

„Februárban több mint 3,4 millió hazai hírolvasó választotta az Indexet, ez naponta átlagosan csaknem 920 ezer felhasználót jelentett. Ez önmagában is kiemelkedő eredmény, az viszont egyedülálló, hogy a február 29 napjából mind a 29-en az Index került az első helyre az olvasóknál és az online kiadványok piacán is. Emellett a mostani időszak adatai - hasonlóan a választási és más hírérzékeny időszakokhoz - ismét rámutattak arra, hogy bármi fontos történik akár itthon, akár külföldön, akkor a hírfogyasztók elsődleges tájékozódási pontja egyértelműen az Index” – emelte ki Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója.

Naponta egyébként átlagosan 919 224 felhasználó kereste fel az Indexet februárban** – ezzel az eredményével az első helyre került a hazai online kiadványok versenyében a napi átlag látogatószámot (RU – Real Users) tekintve is.

Nem meglepő, hogy az oldalmegtekintések számában is toronymagasan vezet az Index. Naponta átlagosan 5 872 960 Viewst*** tudott felmutatni a hírportál februárban, csaknem háromszor annyit, mint a ranglista második helyén álló kiadvány.

*Forrás: DKT/e.gemius – napi RU (Real Users) 2024. február 10-16. (16-75 belföldi internetezők) brand adat
**Forrás: DKT/e.gemius – havi napi átlag RU (Real Users) 2024. február (16-75 belföldi internetezők) brand adat
***Forrás: DKT/e.gemius – havi napi átlag RU Views, 2024. február (16-75 belföldi internetezők) brand adat

Hirdetnék