Pusztay András: "Elvitathatatlan előnyünk, hogy 20 éve képesek vagyunk hozni a megszokott minőséget"

2019-09-10

pusztay_andras_1.jpg

Pusztay András, az Index.hu vezérigazgatója a Média1.hu-nak adott interjúban mesélt a lap jelenéről és jövőjéről is. De arról is, hogy miben változott az elmúlt időszakban.

A szerkesztőség sokkal erősebb és higgadtabb, mint amit itt hagytam két éve. Ez a higgadtság talán abból is fakad, hogy rengeteg minden történt, és bár hetente keltették az Index halálhírét, mégis szuperül, tisztességesen el tudta végezni a szerkesztőség a munkát, amit elvártak az olvasóink, és meg tudott felelni azoknak a minőségi követelményeknek, amelyeket önmagával szemben is támasztott.

 Beszélt arról is, hogy mennyire kiélezett a verseny piacvezetőségért:

Ha egyszer-egyszer vagy akár többször is egy adott mutató kapcsán egy adott médiavállalat megelőzi a másikat, az nem jelenti azt, hogy piacvezetővé vált. [...] Minőségi tartalmakkal minőségi közönséget építünk, a mi oldalainkon két-három négyszeres az oldalon töltött idő még a legnagyobb versenytársainkhoz képest is, és az oldalletöltések számában is nagyon-nagyon a konkurencia előtt járunk. [...] Mi azért nem posztoljuk ki minden nap magunkról, hogy megelőztük a versenytársainkat, mert annak nem lenne hírértéke. Nagyon tisztelem az összes versenytársunkat, de még jobban tisztelem a számokat, és azok nem épp azt mutatják, hogy ne lennénk piacvezetők.

Arra is kitért, hogy hirdetőknek miért lehet fontos az Index által biztosított tartalmi közeg.

A piacnak szerintem az a lényeges, hogy olyan felületen hirdessen, ahol nem valamilyen mesterséges módon becsatornázott forgalom eredményeként jelennek meg emberek, hanem ahol pontosan tudható előre, hogy milyen minőségű és összetételű közönség érhető el, és azt rendszeresen el is érik. [...]

Nálunk ez a minőség  és állandóság adott. Nem állítom, hogy ne lenne máshol is minőségi munka, nagy tisztelője vagyok a legtöbb versenytársunknak, de azért az egy elvitathatatlan előnyünk, hogy 20 éve képesek vagyunk hozni a megszokott minőséget. Viszont nem akarunk elkényelmesedni, ezért szeretnénk stratégiában gondolkodni, és nem csak egyik napról a másikra működni és elkönyvelni, hogy ma is jók voltunk

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

Hirdetnék