“Pénzügyi pszichológus” segít az olvasóknak a Napi.hu-n

2022-02-17

Financiológus címmel új, hetente jelentkező mellékletet indít a Napi.hu. A sorozat olvasói levelekre épül, és olyan embereknek szeretne segíteni, akik valamilyen pénzügyi problémával néznek szembe. A pénzzel kapcsolatos döntések mögött ugyanis gyakran nemcsak racionális, hanem lélektani tényezők is állnak.

A Financiológus vasárnaponként fix időpontban, olvasói levélre válaszolva jár körbe egy-egy adott témát Herman Bernadett pénzügyi újságíró segítségével és szakértők bevonásával. „Pénzügyi pszichológusunk” és szakértőink olyan döntések meghozatalában nyújtanak segítséget, amelyek sokakat érdekelnek, és több családban okozhatnak akár konfliktusokat is.

Herman Bernadett elmondta, hogy a Financiológus rovat egyedülálló kezdeményezés Magyarországon, hiszen nincs más olyan széles nyilvánosságot elérő fórum, ahol mindennapi pénzügyi döntésekben segítséget nyújtanak az olvasóknak. A piaci igény hatalmas, ezt az első cikkek olvasottsága, és a számos olvasói levél is bizonyítja. napi_ims.jpgA pénzügyi célok a legjobb családon belül is eltérőek lehetnek, ezek konfliktusokhoz vezethetnek, amelyek megoldásában szintén próbál a rovat a saját lehetőségeihez mérten segíteni. A pénzügyi újságíró példaként említette, hogy válsághoz vezethet egy családban, ha az egyik fél szórja a pénzt, a másik pedig spórolna, ha az egyik fél a megtakarítást egy ígéretes, ám kockázatos vállalkozásba fektetné be, míg a másik például a gyerekek iskoláztatására költené, ha az egyik fél ellenzi a hitelfelvételt, a másik viszont banki segítséggel szeretne előrejutni. 

A szerkesztőséghez érkezett kérdések szerint gyakran előfordul, hogy a gyerekek a szülőktől várnak anyagi segítséget, az idős szülő viszont amiatt aggódik, ha odaadja a pénzét, idős korára nem marad elég megtakarítása, nélkülöznie kell. Ezekben a helyzetekben az emberek mindenki számára elfogadható megoldást keresnek, vagyis nemcsak a száraz pénzügyi szempontokat kell figyelembe venni, hanem a lelki tényezőket is - tette hozzá Herman Bernadett. 

Az üzleti hírportál emellett ettől az évtől videós podcastokkal is jelentkezik, amelyekben a közvéleményt leginkább érdeklő kérdésekre keresi a válaszokat. A sorozatban aktuális gazdasági, pénzügyi, energetikai és üzleti témákat járnak körül szakértők segítségével. A beszélgetések elérhetők a Napi.hu-n és a portál YouTube csatornáján.

A Financiológus rovathoz kapcsolódó támogatói csomagajánlatokról érdeklődjön az Indamedia Sales kapcsolattartójánál, vagy keressen minket a sales@indamedia.hu e-mail-címen!

Hirdetnék