Nemzetközi Év Autója zsűritagot ad a Totalcar

2012-06-29

Az egyetemes autós sajtótörténelemben első alkalommal egy online kiadvány, a Totalcar.hu szerzője lett az Év Autója zsűritagja. Csikós Zsolt COTY (Car of the Year, azaz Év Autója) tag lett, amely szervezet a legnagyobb preszízzsel járó Év Autója címet adja.

Azon túl, hogy a COTY zsűritagság megtiszteletés, a Totalcar olvasói szempontjából azért nagyon értékes, mert az Év Autója zsűritagok hetekkel, hónapokkal korábbi bemutatókon próbálhatják ki az új modelleket. Járnak szériagyártás előtti tesztautókkal, amiket a sajtó hivatalosan csak jóval később ismerhet meg. Sok exkluzív anyagra lehet majd számítani a Totalcaron.

A kinevezés egyszerre elismerés Csikós Zsoltnak és a Totalcarnak, mert a Totalcar az első olyan kiadvány az összeurópai zsűriben, amely kizárólag online változatban érhető el.

A COTY-ról

A COTY egy 1963-ban alapított, független, európai díj. 22 ország több mint 50 újságírója ítéli oda évenként egyetlenegy új autónak, kétlépcsős szavazás során. Az innováció és az ár/érték arány kiemelt helyen szerepel a pontozásban. Az újságírók ajánlást követő szavazással kaphatják meg a posztot. 65 éves korukig vagy lemondásukig maradhanak tagok. A kinevezés kizárólag szakmai előnyökkel jár.

Csikós Zsoltról

Csikós Zsolt 18 éve autós újságíró. Az új autók menetpróbájától kezdve a veterán autókról szóló cikkeken keresztül az autószerelésen át egészen a használtautó- és motortesztekig írt mindenről, amiről ebben a műfajban lehet. Kiváló fotós, a cikkeihez készülő képi anyag is rendre saját keze munkája.

Újságírói karrierje 1994-ben kezdődött, többek között az Autópiacban és az Autó Magazinban publikált, majd a nemzetközi autótesztek vezetője lett. 2001 és 2003 között a Veterán Autó és Motor főszerkesztő-helyettese, de szabadúszóként továbbra is ír más lapokba.

A Totalcarhoz 2006-ban érkezett. Az autótesztek és a magazin jellegű írások mellett rovatvezetői feladatokat is ellát. Nevéhez fűződik a legolvasottabb magyarországi autós cikksorozat, a Ponton-projekt, 700 000 olvasóval. Az általa vezetett magazin rovat oknyomozó, közéleti anyagokkal véleményvezér szerepet tölt be. Ő a Totalcar belső blogjának, a Belsőségnek egyik meghatározó szerzője.

A Totalcar mellett a HVG, a Népszabadság, a Magyar Narancs és a 168 óra is közli írásait.

A Totalcarról

A Totalcar.hu magazin Magyarország legolvasottabb autós újságja, naponta több mint 100 ezren olvassák (forrás: OPA, 2012. május 1-31. napi átlag unique cookie, teljes forgalom).

Jól azonosítható karakter, szókimondás, függetlenség, közérthető nyelvezet jellemzi. Emblematikus szerzőivel és műsorvezetőivel indulását követően hamar közkedveltté vált. Hűséges és egyre gyarapodó olvasótáborának mérete nemzetközi összehasonlításban is jelentős.

A Totalcar naponta tíz alkalommal frissül hírekkel, tesztekkel. Szerkesztősége nagy hangsúlyt fektet magazin-, közéleti-, tényfeltáró és oknyomozó anyagok készítésére. Közéleti témáiból törvénymódosítások is születtek: a B125 kampány eredményeképpen ma B-kategóriával és némi utóképzéssel vezethető 125 köbcentis motor, valamint közigazgatási szinten kerülnek rögzítésre a kilométeróra-állások, ezzel megelőzve az ebből fakadó csalásokat.

A Totalcarnak tévéműsora is van; a TV2-n látható adások az első sugárzást követően HD minőségben, ingyen elérhetők a totalcar.hu-n.

Díjmentes tanácsadó rovataiban eddig 13 ezer alkalommal adott tanácsot a rászorulóknak.

A Totalcaron 2500 autóteszt, 3000 magazin jellegű cikk, 600 motorteszt, 17 ezer autós hír, 180 tévéműsor között böngészhet.

Kapcsolódó tartalmak

Totalbike - motoros melléklet, amit naponta 14 ezer motoros olvas.

Népítélet - 49 000 autós őszinte véleményéből létrejött adatbázis.

Belsőség - ahol a szerzők saját járműparkjukról és az őket inspiráló anyagaikról írnak.

Sebességoltára - a Totalbike kötetlen hangvételű blogja.

For English version please click here!

Hirdetnék