Nagyot nőtt az Index, ami felelősséggel jár

2019-05-30

A 20 éve indult oldalt ma már senkinek sem kell bemutatni. Rengeteg változáson ment keresztül az Index, de az megmaradt, hogy továbbra is bármiről szabadon lehet írni. Ezek a tartalmak pedig havi 3,5 millió egyéni látogatót érdekelnek. Ez a szám 560 ezerrel nagyobb a 2018. márciusi adatokhoz képest.
Van egyfajta nyomás rajtunk. Ezt a felelősséget érezzük, és ez nagy. [...] Egyrészt a növekedés betudható annak, hogy fogynak az újságok körülöttünk, az emberek ugyanakkor ki vannak éhezve a hírekre. Az olvasó pedig feltételezi, okkal, hogy az Index egy hiteles hírforrás. Látszik, ha valami történik a világban, akkor sokkal többen olvassák az Indexet, mint egyébként. Nekünk ez az igazi terepünk, de remélem, hogy az új tartalmainknak is betudható a növekedés
- mondta Tóth-Szenesi Attila, a lap főszerkesztője, aki itt az olvasói visszajelzések alapján is nagyon sikeres Mi Vidékünk projektre, a Grecsó Krisztiánnal és Dragomán Györggyel elindult írói tárcákra, az angol nyelvű Index in Englishre, a rendszeres külföldi riportokra és a tévés színvonalú élő tudósításokra gondolt. 

Az elmúlt 20 év egy két napos buliban ért össze. Az olvasók személyesen találkozhattak a lap újságíróival, meg lehetett hallgatni a pódiumbeszélgetéseket, részt lehetett venni Barakonyi Szabolcs által vezetett tárlatvezetésen, ami a díjnyertes indexes fotókat mutatta be, de voltak még koncertek, torta, sőt, szelfigép is. A tervek szerint a jövőben több ilyen lesz. 

Hirdetnék