Multikulináris utazásra hív Mentes Anyu legújabb szakácskönyve

2022-10-26

A mentes étkezés 50 legjobb receptjével megjelent Mentes Anyu harmadik szakácskönyve a Femina Média gondozásában. A népszerű sorozat folytatása olyan recepteket kínál, amelyek segítségével az uzsidoboztól az ünnepi asztalig minden alkalomra és a hét minden napjára varázsolhatunk finom, egészséges ételeket.

Nemes Dóra, a Dívány újságírója ezúttal a hétköznapi mentes gasztronómia csúcskategóriájával ismertet meg. Mentes Anyu napokban megjelent harmadik szakácskönyve azoknak kínál izgalmas és változatos fogásokat, akik valamilyen okból különleges étrendet követnek. Emellett a gasztronómia és az új ízek iránt érdeklődők is remekül inspirálódhatnak belőle. 

A legújabb szakácskönyv a valódi igényekre és ízlésre is reflektál, hiszen figyelembe veszi a sorozat első két kötetére érkezett visszajelzéseket. A különféle diéták között dietetikus segít eligazodni, a recepteket pedig a Mentes Anyu követői tesztelték, gyerekek részvételével. 

Finom fogások, kompromisszumok nélkül


Fotó: Kiss Marietta PankaBurgundi ragu, full extrás padlizsánkrém, ázsiai rizstészta, parmigiana di melanzane, thai karfiolcurry és almáspite-smoothie - csak néhány a fantasztikus ételek közül, amelyet a szakácskönyv segítségével bátran elkészíthetnek az étrendváltók, a reformerek és az új gasztroélmények iránt nyitottak is. A receptek ugyanis nem tartalmaznak sem húst, sem allergén összetevőket – például glutént, tejet és tojást. A kötet kulináris utazásra is hív, hiszen a legfinomabb olasz, francia, libanoni, amerikai, kubai, thai ételek mentes változatait is kipróbálhatjuk vele. 

Nemes Dóra, a Mentes Anyu-közösség megálmodója családi indíttatásból kezdett mentes receptek megalkotásával foglalkozni. Kipróbált fogásainak gyűjteményét a közönség először 2020-ban vehette kézbe, majd az első könyv sikerén felbuzdulva tavaly újabb kötettel jelentkezett. A Mentes Anyu szakácskönyvek folytatása ezúttal is komoly csapatmunka eredménye: a dietetikus előszavát Szarka Dorottya írta, a receptek szakmai ellenőrzését Szabó Lucia dietetikus végezte el. A könyvben két izgalmas mentes receptet jegyez Gyovai Helén, azaz Olaszmamma is. Az 50 zseniális receptet Kiss Marietta Panka csodás fotói illusztrálják.

A Mentes Anyu szakácskönyve 3 már megvásárolható a FeminaShopban.

Hirdetnék