Megvan az Index új főszerkesztő-helyettese

2021-01-12

Gedei Norbertet nevezték ki az Index eddig betöltetlen főszerkesztő-helyettesi posztjára. Az új szakember érkezésével teljessé vált a hírportál szakmai vezetése.

Jelentős mérföldkőhöz érkezett az Index azzal, hogy Kitzinger Szonja és Ilku Miklós főszerkesztő-helyettesek mellé harmadikként Gedei Norbert is csatlakozott.

Gedei Norbert 1999-ben végzett az ELTE történész-politológia szakán. 1998-ban kezdett dolgozni újságíróként a Vasárnapi Blikk szerkesztőségében, 2004-ben a Story magazin rovatvezetője lett. A Blikkhez visszatérve előbb a Vasárnapi Blikk felelős szerkesztőjeként, majd a Blikk főszerkesztő-helyetteseként folytatta szakmai pályafutását. 2016 és 2020 között a napilap és a Blikk.hu főszerkesztőjeként dolgozott, az elmúlt fél évben pedig a Blikk online területért felelős főszerkesztő-helyettesi teendőit látta el.

„Sokáig dolgoztam piacvezető lapnál, és tudom, milyen komoly feladat megszerezni és megtartani egy médiumnak ezt a pozíciót. Az Index nagyon erős alapokon nyugszik, remélem, sikerül majd nekem is hozzátennem az építkezéshez. Az elsődleges feladatom viszont most az lesz, hogy betagozódjak a csapatba, és elnyerjem a kollégák bizalmát” – mondta új megbízatása kapcsán Gedei Norbert.

Az új főszerkesztő-helyettes érkezése a lapvezetés korábban kitűzött célját támogatja, hogy az Index visszatérjen a régi hagyományaihoz, hogy minőségi ismeretterjesztő és szórakoztató tartalmakkal színesítse az oldalt, ugyanakkor továbbra is élen járjon a közéleti vonalon.

További kiemelt fejlesztési pont a hírportálnál az egész kiadvány vizualitásának magasabb szintre emelése, amelyhez egy fiatalos, több területen is már bizonyított szakemberekből álló csapatot állítottak fel. A vizuális rovat Karip Tímea vezetésével dolgozik majd a jövőben a címlapi, fotós és videós tartalmak megjelenésének megújításán.

Hirdetnék