Megújuló tartalmakat és látogatottsági csúcsokat hozott a tavalyi év

2023-01-25

Látogatottsági és all time rekordok, új formátumok és sikeres rendezvények – ezek mind belefértek nálunk a 2022-es évbe. Több Indamedia-kiadvány az eddigi legnagyobb látogatottságát érte el és születtek igazi közönségkedvenc videósorozatok is. Összegyűjtöttük, mit szerettünk legjobban a tavalyi évben.

Új év, új kezdet és lehetőségek – mi is nagy lendülettel, lelkesedéssel és sok-sok tervvel vágtunk neki a 2023-as évnek. Érdemes ugyanakkor kicsit visszatekinteni az elmúlt időszakra, visszapörgetni a hónapokat, felidézni azokat az eredményeket és pillanatokat, amire büszkék lehetünk.

Ha hír, akkor Index

A tavalyi év is bebizonyította, hogy a belföldi és a fontos nemzetközi történéseknél is az Index a legfőbb tájékozódási pont. Az orosz-ukrán háború kitörésének napján is az Indamedia kiadványa volt a leglátogatottabb hírportál Magyarországon. 2022. február 24-én 1 417 732 egyedi felhasználó kereste fel az oldalt és követte az eseményeket. Az oldalmegtekintések száma meghaladta a 18 milliót, ami többszöröse a többi dobogós portál megtekintési adatainak.

Április 3-án, az országgyűlési választások napján is az Index nyerte a hírversenyt: több mint 1,2 millióan követték nálunk a választás történéseit.

A hivatalos közönségmérés napi átlag RU brand adatai szerint az év 12 hónapjából 10-ben dobogós helyen végzett az Index a hazai online kiadványok versenyében, 4 alkalommal pedig az első helyet is sikerült megszereznie. A legerősebb hónapnak egyébként a július bizonyult, amikor naponta átlagosan több mint 1 000 000 olvasó kereste fel a hírportált.

Hírportálunk a havi oldalmegtekintések számában – legyen az össz vagy napi átlagos Views – szinte behozhatatlan előnnyel vitte végig a 12 hónapot, és nyerte a teljes évet a mutatószám tekintetében. Nézzük meg például 2022 márciusát!

Az Index vadonatúj és megújuló formátumokkal is készült a tavalyi évben. Visszatért a Márkó és Barna Síkideg podcast, megújultak a Kibeszélő és a Sunday Brunch műsorok, valamint elindult a Frontvonal biztonságpolitikai sorozat is.

Sikeres évet zárt a 15 éves Femina is

Másfél évtized telt el a Femina indulása óta, a 15. születésnapon egy új videós interjúsorozattal, illetve egy különleges visszatekintéssel ünnepelte meg sikertörténetét a Femina.

Az évforduló apropóján indult Szókimondóban Szily Nóra olyan tabunak számító kérdésekről beszélgetett vendégeivel, mint a függőségek, a bántalmazás, a szépség és a fiatalság elmúlása, a gyermektelen nők helyzete, a karrierváltás vagy a gyász. A sorozat vendégei: Pásztor Anna dalszerző-énekesnő, Mérő Vera jogvédő, író; Oroszlán Szonja színésznő, Bajzáth Sándor addiktológiai konzultáns, Dr. Beke Dóra kozmetológus-bőrgyógyász, Tanács Eszter meddőségi- és örökbefogadási tanácsadó, valamint Singer Magdolna író és gyásztanácsadó.

Tartalomfejlesztésben itt nem állt meg a Femina: a Szókimondó mellett egy új podcasttel, a női egészségről szóló Intim Sávval is bővült női magazin tartalma.

Valóban nem túlzás, hogy a Femina egy igazi sikertörténet, hiszen 15 év elteltével is a legnépszerűbb női online magazin, amit a számok is visszaigazolnak. 2022-ben is töretlen volt népszerűsége, naponta átlagosan 515 158* egyedi látogató olvasta a portál cikkeit, amivel a látogatottsági lista élén végzett.

A Femina sokkal több, mint egy online magazin: egy összetartó, erős női közösség. Kiváló példája a nagy sikerrel futó Femina Klub, amely számos teltházas előadáson van túl, és 2022-ben már a hetedik évadát kezdte meg.

2022 a Dívány éve volt

A női online kiadványok versenyében a Top 5-ös listán a Femina Media egy másik kiadványa, a Dívány is szinte minden hónapban helyet kapott, 4 hónapban dobogós helyet is szerezve. A prémium magazin az utolsó negyedévben újabb fordulatszámra kapcsolt, és október 26-án átlépte a bűvös 300 ezret a valós látogatók száma - ezzel all time rekordot felállítva.

Az év vége különösen erősre sikerült: decemberben a havi napi átlag RU 125 120-ig kúszott fel, ami 69 százalékkal meghaladja a 2021-es év hasonló időszakában mért adatokat. A legerősebb hónapnak pedig a november bizonyult, amikor naponta átlagosan 153 780 olvasó böngészte a prémium magazin tartalmait.

Hirdetnék