Meghívásos pályázaton választja ki az Index partnereit a címoldali dobozaihoz

2021-12-16

A korábbi tartalmi együttműködések idén lejárnak, ezért a hírportál meghívásos pályázaton választja ki új partnereit a gazdasági és az ingatlan doboz üzemeltetéséhez. Az előbbi esetében még tart az ajánlattételi időszak, az utóbbinál viszont már lezajlott a pályáztatási folyamat, és kiválasztották az új tartalomszolgáltatót.

Az Index immár 22 éve az egyik legnagyobb látogatottságú hazai közéleti hírsite, melynek címlapja az első számú tájékozódási pont a magyar interneten. Novemberben az Index címlap napi átlagos látogatószáma meghaladta a 321 ezer felhasználót*, ilyen magas eléréssel pedig kiemelt státusz biztosítható az oldalon megjelenő tartalmak számára.

Az Index saját tartalmain túl más tartalomszolgáltatók számára is biztosít megjelenési lehetőséget címlapján, tematikus szekciókban. Egy ilyen együttműködésnek köszönhetően jelentek meg az elmúlt több mint tíz évben a Portfolio tartalmai az Index gazdasági dobozában. Az erről szóló megállapodás azonban az év végével lejár, az Index.hu Zrt. ezért meghívásos pályázat útján keres partnert a gazdasági fókuszú, nyitóoldali megjelenéshez. A portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. jelezte, hogy nem él az ajánlattétel lehetőségével, így januártól nem folytatódik a két cég együttműködése.

„Egy hosszú és eredményes időszak zárul most le, szeretnénk megköszönni a Net Médiának a közös munkát, és bízunk abban, hogy – mégha mostantól külön is, de – ugyanilyen sikerekkel folytatódik a két cég története” – mondta Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója.

Az Index gazdasági dobozra meghirdetett meghívásos pályázat első ajánlattételi köre december 19-én zárul, ezt követően döntenek majd a nyitóoldali doboz további sorsáról.

A tartalmi együttműködési megállapodás az eddig az Otthontérkép híreit tartalmazó, ingatlanpiac tematikájú doboz esetében is lejár december végén. Az ingatlan dobozt érintő pályázat már lezárult, melynek eredményeként az Ingatlan.com indíthatja el új tartalmi egységét januárban az Indexen.

Ziegler Gábor, az Indamedia Network Zrt. vezérigazgatója ezzel kapcsolatban megjegyezte: „Az Ingatlan.com-mal kötött megállapodás nyomán következő évtől a saját területén piacvezető vállalat híreivel és exkluzív információival találkozhatnak az olvasók az Index nyitóoldalán és aloldalain. Együttműködésünk elősegíti, hogy az ingatlanpiac szakmai és ingatlanos tartalmai még szélesebb körhöz jutnak majd el a jövőben.”

*Forrás: DKT/e.Gemius - Napi átlag RU (Real User), belföldi 15+ közönség – 2021.11.01-30. (multiplatform adat, Index alkalmazás nélkül)

Hirdetnék