"Meggyőződésem, hogy bele fognak szeretni ebbe a sportágba"

2024-06-13

A 2024-es Media Regatta keretein belül több mint 20 hajó rajtol június 14-én Balatonfüredről. Az eseményen a hazai médiaszektor szereplői, többek között lapkiadók, televíziós társaságok, kereskedőházak, kreatív és digitális ügynökségek képviselik cégüket, de rendezvényinformatikai megvalósító éppúgy található a nevezők között, mint internet-technológiai óriáscég.

Litkey Farkas olimpikon vitorlázó 27 éve szervez megmérettetéseket a piac különböző szegmenseinek, őt kereste meg Starcz Ákos, az Indamedia kiadóvállalat igazgatósági tagja az ötlettel, hogy a média képviselői számára, vele közösen egy nagyhajós regattát rendeznének.

- Évekkel ezelőtt már volt hasonló rendezvény, de mi most a Media Future médiapiaci portálunkkal indítjuk ezt újra. A regatta egyedülálló lehetőség arra, hogy a hétköznapokban egymással egyébként sokszor konkuráló médiacégek egy jó hangulatú, programdús eseményen ápoljanak kapcsolatokat, miközben saját csapatukat is erősíthetik. Az ötlet fogadtatását és a jelentkezéseket látva úgy tűnik, hogy a Media Regattából hagyományt tudunk majd teremteni – mondta el Starcz Ákos.

A Balatonfüredről Tihanyig tartó versenyre 22 hajóval neveztek be, amelyekre a kapitányokat a szervezők biztosítják, a többi pedig a csapattagok összmunkáján múlik. A hangulatról a vízen és a szárazföldön is DJ-k gondoskodnak, az est gálavacsorával és afterpartyval zárul.

- A verseny célja, hogy megismerjük egymást irodán vagy tárgyalóasztalon kívüli, nem szokványos helyzetben, kötetlen formát adjunk a beszélgetéseknek, miközben egy nagyon izgalmas és szórakoztató program részesei lehetünk – nyilatkozta Litkey Farkas világbajnok vitorlázó, a Kékszalag többszörös győztese. – A versenyzők egy új sportban próbálhatják ki magukat, mindezt biztonságos környezetben.

A versenyforma nagyon hasonló a „nagyok” futamához, így az indulók jobban megérthetik és személyesen tapasztalhatják meg, hogyan is zajlik egy nagyvitorlás megmérettetés, és választhatnak, hogy megfigyelői, vagy aktív résztvevői lesznek-e a hajó kezelésének.

- Meggyőződésem, hogy bele fognak szeretni ebbe a sportágba! – jósolja a Media Regatta 2024 fővédnöke, és felhívta a figyelmet arra, hogy az igazi ellenség a nap lesz, ami ellen védekezni elengedhetetlen.

Hirdetnék