KKV vezetők hatékony elérése a CEMP-nél

2011-06-14

A kis- és középvállalkozói célcsoportok megszólítása nem kevés fejtörést szokott okozni, hiszen a legkülönfélébb szegmensekben tevékenykedő, meglehetősen változatos méretű és szervezetű cégekről van szó. A sarki fodrászattól az egri borászaton át egészen az Indexig számos cég tartozik ebbe a kategóriába, igencsak különböző fókuszpontokkal. Ami biztos, hogy a kkv-k vezetőinek számos gazdasági jellegű információval kell rendelkezniük, ami alapján tisztában lehetnek az őket érintő gazdasági és törvényi változásokkal, pályázatokkal, adózási kérdésekkel, hitelekkel, költségcsökkentési és marketing lehetőségekkel stb.

A 10-49 főt foglalkoztató kisvállalkozások vezetőinek 43%-a, az 50-249 főt foglalkoztató középvállalkozások különböző szintű vezetőinek 53%-a látogat gazdasági oldalakat*. A kisvállalkozások vezetőit a gazdasági kiadványok közül leghatékonyabban a CEMP két kiadványa, az Inforádió.hu (affnitás index: 126) és az Index Gazdaság rovata éri el (affinitás index: 122), a középvállalkozások vezetőit pedig szintén két CEMP kiadvány, az Index Gazdaság rovata (affnitás index: 204) és a Napi Gazdaság Online (affnitás index: 164). A középvállalkozások vezetőinek célcsoportjában a legszélesebb elérést is az Index Gazdaság rovata (elérés: 25%) tudhatja magáénak. A CEMP Sales House által értékesített Index Gazdaság, Napi Gazdaság Online és Inforádió.hu együttes elérése a kisvállalkozások vezetőinek körében 22%-os, a középvállalkozások vezetőinek körében 30%-os.

* Forrás: Ipsos - Gemius SA: gemius/Ipsos Fusion Data, 2011-03 (15+ belföldi közönség). Célcsoport: 10-49 fős cégnél vállalkozó/vezető, 50-249 fős cégnél vállalkozó/vezető. Vizsgált gazdasági tartalmak: hvg.hu, fn.hu, index.hu-Gazdaság, vg.hu, origo.hu-Uzleti negyed, napi.hu, vallakozoi.negyed.hu, portfolio.hu, inforadio.hu, penzcentrum.hu, privatbankar.hu, adozona.hu, vallalkozoinegyed.hu, piac-profit.hu, ado.hu. Az internetezők közel 41%-áról nem áll rendelkezésre arra vonatkozó adat, hogy mennyi alkalmazottat foglalkoztató cégnél dolgozik.

Hirdetnék