Jelentős átszervezéssel indul az ősz az Indamedia több kiadványánál

2021-09-06

Az elkövetkező hetekben végrehajtott változások az Index, a Dívány és a Napi.hu portálokat érintik. A most bejelentett átszervezések célja a hatékonyabb működés, valamint a tartalomszolgáltatás minőségének további fejlesztése.

Az Indamedia Network igazgatósága 2021. október 1-jétől az Index jelenlegi főszerkesztő-helyettesét, Kitzinger Szonját kérte fel a Dívány szerkesztőségének vezetésére. Szonja az új főszerkesztői pozíciója mellett sem távolodik el teljesen az Indextől, produkciós kreatív vezetőként folytatja a munkát a hírportálnál. Írásaival, a nevéhez köthető formátumokkal továbbra is találkozhatnak az olvasók, illetve podcastje, a Sunday Brunch is Magyarország vezető hírportálján fut majd.

Kitzinger Szonja több mint egy éve, a korábbi indexes újságírók távozása után az elsők között csatlakozott az újonnan felálló szerkesztőséghez. Főszerkesztő-helyettesként része volt abban, hogy a hírportál a 2020 nyarán bekövetkezett szervezeti és látogatottsági mélypontot követően már pár hónap elteltével stabilan visszaszerezte vezető pozícióját a hazai hírsite-ok között.

Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója megköszönte Kitzinger Szonja munkáját és további sikereket kívánt az új megbízásához. Bejelentette továbbá, hogy a megüresedett pozíció betöltésére az újság eddigi kulturális rovatvezetőjét, F. Tóth Benedeket kérte fel, aki a változással összehangoltan, október elsejétől veszi át az Index főszerkesztő-helyettesi feladatait.

A magasabb színvonalú és hatékonyabb gazdasági hírszolgáltatás fejlesztése érdekében a médiacsoport munkaszervezési szinten összevonást hajtott végre a Napi.hu és az Index gazdasági rovatában is. A jövőben az így kialakított, csoportszintű gazdasági szerkesztőség feladata lesz a médiacsoport valamennyi gazdasági hírszolgáltatási feladatának ellátása. A gazdasági szerkesztőség csapatát a Napi.hu jelenlegi főszerkesztője, Domokos László irányítja majd.

Ziegler Gábor, az Indamedia-csoport vezérigazgatója elmondta, a most bejelentett szervezetfejlesztések egyértelmű célja, hogy az összes Indamedia-kiadvány olyan domináns helyzetbe kerüljön szegmensében, mint saját területén az Index vagy a Femina. A vezérigazgató hozzátette, bízik abban, hogy a Dívány új lapvezetése stabilan növelni tudja a kiadvány olvasottságát, és a tervezett tartalomfejlesztési ötletek megvalósításával prémium női kiadványuk pozíciója tovább erősödik a női magazinok piacán.

***

Kitzinger Szonja 2001-től mintegy tíz éven keresztül a Figyelő című üzleti hetilapnál volt újságíró, 2009-ben indult el saját blogja, az Otthonédes. Ezt követően több márkamagazin főszerkesztője volt, illetve PR tanácsadóként vett részt a DiVino Borbár márkaépítésében és a Stílusos Vidéki Éttermiség projektben. 2020 nyarán nevezték ki az Index főszerkesztő-helyettesének.

F. Tóth Benedek Zsoldos Péter-díjjal is kitüntetett, ismert író-újságíró és egyetemi oktató. Korábban több újság vezető munkatársa volt, karrierje során dolgozott a Szabad Földnél, a Magyar Hírlapnál, a Zona.hu-nál, de megfordult a Világgazdaság és a 168 Óra rovatvezetői székében is. 2020-ban nevezték ki az Index kulturális rovatvezetőjének.

Domokos László több évtizede dolgozik gazdasági szakújságíróként. Számos közéleti és gazdasági szerkesztőség munkatársa volt, a többi között a Napi Gazdaság szerkesztőségét is erősítette pályája során. 2017 szeptembere óta a Napi.hu gazdasági hírportál főszerkesztője.

Hirdetnék