Idén télen is nyaralunk: Hódít az online utazásszervezés

2011-10-28

Idén szeptemberig átlagosan tíz napot töltöttek nyaralással a C-Travel felhasználói, és többségük az év hátralevő részére is tervez még utazást. Az utazásszervező portál által megkérdezett több mint kétezer felhasználó szeptember 7 és 14 között töltötte ki az online kérdőívet. A válaszadók túlnyomó többsége (75%) nő volt.

A felmérésből kiderül, hogy a nyári szezonnal korántsem szűnt meg az utazási kedv. A válaszadók harmada (33%) tervez idén még külföldi utat, 39 százalékuk pedig belföldi útra indul még az év vége előtt. A külföldre indulók többsége (70%) városlátogatást tervez, de sokan indulnak síelni is (20%), sőt vannak, akik még egy egzotikus utat is belepréselnek idei költségvetésükbe (15%).

Az utazás előtti tájékozódásban és foglalásban is egyre nagyobb teret nyer az internet, derül ki a felmérésből. A válaszadók többsége az interneten szervezte meg saját útját: a külföldre utazók 53,73%-a, a belföldre utazóknak pedig 44,37%-a az interneten szervezte illetve foglalta le a nyaralást. A külföldi utak 13,3%-át foglalták utazási irodánál, a belföldi utak esetében ez az arány elenyésző (4%).

A C-Travel a CEMP utazási portálja. A C-Travel frissen indult síelés melléklete a téli sportok szerelmeseinek segít a legmegfelelőbb síutak és szállások megtalálásában. A támogatói megjelenési lehetőségekről a lenti prezentációban tájékozódhat.

Hirdetnék