Idén sem marad el a fesztiválszezon!

2010-04-28

Az Indexen pedig ismét lesz Fesztblog, ahol idén is végigkövetjük a májustól szeptember közepéig tartó fesztiválszezont, beszámolunk a legnagyobb tömegrendezvényekről, illetve segítünk kiválasztani mindenkinek azt a fesztivált, ami a legjobban illik a zenei ízléséhez, igényeihez és persze a pénztárcájához. Emellett bemutatjuk a fesztiválipart, illetve ízelítőt adunk az európai fesztiválkultúrából, főleg a szomszédos országok itthon kevéssé ismert fesztiváljairól.

A Fesztblogon friss beszámolók, élő közvetítés, videók, kritikák, interjúk, fesztivál ajánlók várhatók, és elérhető lesz egy részletes adatbázis is a jegyárakról, fellépőkről, ételárakról, szállásokról, időjárásról, azaz mindenről, ami a fesztiválozáshoz nélkülözhetetlen. Emellett az olvasókkal közösen megválasztjuk a szezon legjobb fesztiválját. A fesztiválok idejére integráljuk a Lángoló Gitárok blogot, hogy egyetlen kattintás távolságba kerüljenek a legfontosabb fellépőkkel készült interjúk, és a fesztiválok külföldi sztárvendégeinek munkásságát bemutató lemezkritikák és ajánlók.

Kik látogatják majd a Fesztblogot?

Tavalyi felmérésünk kérdőívét 11600 olvasó töltötte ki: 75 százalékuk férfi, többségük fiatal (46 százalékuk 26 év alatti és csupán 14 százalékuk 35 feletti). Sokan beszélnek idegen nyelveket, ráadásul többet: olvasóink 40 százaléka egy, 43 százaléka kettő, 11 százaléka pedig három vagy több nyelven tud a magyaron kívül. A hiedelmekkel ellentétben a legfelső jövedelmi szegmensben is bőven akad fesztiválozó: olvasóink 14 százaléka legalább nettó 300 ezer forintot keres havonta.

A Fesztblog napi átlagos egyedi látogatószáma 2009 júniusában ~6.100, júliusban ~23.300, augusztusban pedig ~24.400 volt, az átlagos napi oldalletöltések száma pedig júniusban ~16.800, júliusban ~102.600, augusztusban pedig ~78.000. A Fesztblog júniusban összesen 103.000, júliusban ~268.000, augusztusban ~285.000 felhasználót ért el.

Forrás: Webaudit.hu, összes látogatószám

A tavalyi eredmények alapján idén átlagosan napi 25 ezer egyedi látogatóra számítunk a Fesztblogon, a legnagyobb fesztiválok idején pedig a látogatószám ennek sokszorosa is lehet. A legerősebb hónapokban a Fesztblogot várhatóan havonta 300 ezer egyedi látogató keresi majd fel. 

A prezentáció letölthető weboldalunkról.

Legyen a Fesztblog támogatója, kérje ajánlatunkat a sales[at]cemp.hu címen!

Hirdetnék