Ha hír, akkor Index!

2022-04-04

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Index nyerte a hírversenyt az országgyűlési választások napján: hírportálunkon több mint 1,2 millió olvasó tájékozódott a 2022. április 3-i eseményekről. Ez már a második fontos győzelem volt a 2021 novembere óta tartó Facebook-korlátozás időszakában: az orosz–ukrán háború kitörésének napján, 2022. február 24-én is az Index volt a leglátogatottabb hírportál Magyarországon.

A hivatalos közönségmérés mobilapplikációk forgalmát is figyelembe vevő összesített látogatottsági brand adatainak alapján az Index volt a legolvasottabb hazai híroldal. Hírportálunk híreire a választás napján, 2022. április 3-án 1 219 376 felhasználó volt kíváncsi.

A valós egyedi felhasználók (Real User, RU) alapján rangsorolt legnagyobb öt hazai híroldal tekintetében az Indexen eltöltött idő értéke kimagasló volt a versenytársakhoz képest. Az olvasók összesen 13 415 794 oldalmegtekintést generáltak a hírportálon, amely jóval meghaladja a lista második helyén lévő híroldal 7 766 122 oldalletöltési eredményét.

Az Index nem csak versenytársainál teljesített jobban: a tegnap elért 1,2 milliós összesített felhasználószáma sikeresen felülmúlta a hazai közélet legutóbbi, hasonló közérdeklődésű eseményén, a 2019-es önkormányzati választásokon mért indexes olvasottsági adatokat is.

Ezek az eredmények azért is figyelemre méltók, mert a Facebook üzemeltetője, a Meta továbbra is korlátozza oldalunk elérését, mesterségesen extra forgalmat terelve a hazai konkurens oldalakra. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, tavaly november óta az Index közösségimédia-posztjai a korábbi száz olvasóból mindössze 27-et érnek el. A Meta ezzel a lépésével naponta több százezer olvasót terel a hazai internet egyéb hírforrásai felé.

Az Index nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi hírek forrása is

Az elmúlt időszak eseményei rámutattak, hogy az olvasók nemcsak a hazai közélet fontos eseményeinek idején választják az Indexet elsődleges hírforrásként, hanem a jelentős nemzetközi történések napjain is hozzánk fordulnak információért. Az orosz–ukrán háború kitörésének napján, 2022. február 24-én is az Indexet olvasták a legtöbben: weboldalunkat és mobilalkalmazásunkat aznap 1 417 732 egyedi látogató kereste fel. Február 24-én a felhasználók több mint 16 percet töltöttek híreink böngészésével.

Az oldalmegtekintések száma aznap meghaladta a 18 milliót, ami többszöröse a többi dobogós portál megtekintési eredményének.

További információ: press@indamedia.hu

Hirdetnék