Ha hír, akkor Index!

2022-04-12

A főbb kereskedelmi célcsoportokban az Index nyerte a hírversenyt az országgyűlési választások napján: több mint 1,2 millióan követték az április 3-ai eseményeket a hírportálon és az applikációban. Nem csak a belföldi, a fontos nemzetközi történéseknél is az Index bizonyul a legfőbb tájékozódási pontnak: az orosz-ukrán háború kitörésének napján is a leglátogatottabb hírportál volt Magyarországon.

A hivatalos közönségmérés mobilapplikációk forgalmát is figyelembe vevő összesített látogatottsági adatai alapján az Index volt a legolvasottabb hazai híroldal a választás napján. Április 3-án 1 219 376 felhasználó böngészte az Indamedia portfóliójába tartozó portál híreit, tartalmait, és az oldalon töltött idő is kimagasló, csaknem 13,5 perc volt a választások napján.

Az Index a brandek közül minden célcsoportban - a teljes lakosságtól a fiatal korosztályig - az élen végzett. A 18-59 kiemelt kereskedelmi célcsoportból 975 324-en tájékozódtak a portál híreiből.

A fenti eredmények azért is figyelemre méltók, mert a Facebook üzemeltetője, a Meta továbbra is korlátozza az oldal elérését. Ahogy korábban arról már beszámoltunk, tavaly november óta az Index közösségi média posztjai a korábbi 100 olvasóból mindössze 27-et érnek el.

Az olvasók összesen 13 415 794 oldalmegtekintést generáltak az Indexen, amely jóval meghaladja a lista második helyén lévő híroldal 7 766 122 oldalletöltési eredményét.

Az Index nemcsak a hazai, de a nemzetközi hírek forrása is

Az elmúlt időszak eseményei rámutattak, hogy nemcsak a hazai közélet fontos eseményei során választják az olvasók az Indexet elsődleges hírforrásként, hanem a nemzetközi történések esetén is ott tájékozódnak. Az orosz-ukrán háború kitörésének napján is az Indexet olvasták a legtöbben: 1 417 732 egyedi látogató kereste fel aznap a weboldalt és a mobilalkalmazást. Február 24-én a felhasználók több mint 16 percet töltöttek az Index híreinek böngészésével.

Az oldalmegtekintések száma meghaladta a 18 milliót, ami többszöröse a többi dobogós portál megtekintési adatainak.

Hirdetnék