Fergeteges Parkoló Parádéval zárta az évadot a Totalcar

2022-10-27

Emblematikus autócsodákkal és korszakos zenékkel repített vissza a 80-as, 90-es évekbe a 38. Parkoló Parádé (PP). A különleges időutazáson háromezer autórajongó nosztalgiázott a Totalcar csapatával a Hungexpon. A Tulaj a Pályán akkora siker volt a legutóbbi közös parkoláson, hogy a házi szlalomverseny most sem maradhatott ki a repertoárból.

A korszak ikonikus filmes autóit mindenki ismeri, de egészen más testközelből megcsodálni KITT-et a Knight Riderből vagy egy DeLorean-t, nem is beszélve Jimmy Mad Max Mercijéről és a klasszikus amerikai Crown Vic rendőrautóról. Hogy teljes legyen az élmény, a különleges darabok mellé a 80-as, 90-es évek elmaradhatatlan synthwave-himnuszait a műfaj egyik legismertebb hazai DJ-producere, Quixotic szolgáltatta.

A kicsiknek szóló ingyenes gokartozás a Parkoló Parádék kihagyhatatlan eleme, hiszen a gyerekkel érkező látogatók nagyon szeretik és sokan már a rendezvény előtt is érdeklődnek a programról. Szintén oszlopos tagnak számít a Szomjoltóság csapata, a csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautó minden alkalommal nagy sláger.

Összesen több mint tízezren vettek részt az idei Parkoló Parádékon

Az év utolsó Parkoló Parádéjával sikeres szezont zárt a Totalcar rendezvénysorozata, melyre idén négy alkalommal várták az autók szerelmeseit. Mindegyik esemény egy extra tematika köré épült kiállításokkal és előadásokkal, a Mesterkurzusok például olyan népszerűek voltak, hogy alig lehetett rájuk beférni. Az első PP-n a tuning kapta a főszerepet, amit egy élő Erőmérővel is megspékeltek, a második rendezvény a veterán autók jegyében zajlott, ahol az autóztatásnak óriási sikere volt, míg harmadik alkalommal a sportautóké volt a terep, itt a Tulaj a Pályán mindent vitt.

Fotó: Rézmányi Balázs / TotalcarA Parkoló Parádé folyamatosan bizonyítja, hogy nem csupán népszerű rendezvény, hanem egy összetartó autós közösség is. Az idei PP-ken összesen több mint tízezren töltötték együtt a vasárnap délutánokat. Alkalmanként körülbelül ezer autó volt kint a Hungexpo területén, a legkülönbözőbb korokból és típusokból. Kétszer még a hátsó parkolót is meg kellett nyitni, akkora volt az érdeklődés.

Hirdetnék