Felhívás alkotásra kevés pixelen

2010-12-15

Elindult az Index mobilböngészőkre optimalizált kiadása, az m.index.hu. A felhasználóbarát, anorexiásra könnyített oldalon látható hirdetési felületekre ezennel kreatív versenyt írunk ki. Pályázni készre gyártott kreatívval lehet. Pályázhat minden olyan ügynökség vagy direkt hirdető, aki költött az Index.hu hagyományos felületein az elmúlt 5 naptári év során legalább 1 forintot. Egy brand csak egy kreatívval indulhat.

A hirdetési felület leírása:

480 x 120 pixel, fekvő. Statikus, avagy állókép. Nem tartalmazhat flasht, silverlightot, animgifet, rotflkoptert. A fájlformátum lehet jpg vagy png. Más nem lehet. Mérete pedig max. 20 KByte.

480 x 120? De hát ennél egy C64 is több pixelt kínált!

Nem. Egy C64 jellemzően 160x200 képpontot használt, és milliókat tapasztott a színes tévék elé.

Minek szívjunk azzal, hogy hirdetést gyártunk nektek?

Nem nekünk gyártjátok, hanem magatoknak vagy az ügyfeleteknek. A hirdetés tartalma kötetlen, de létező terméket vagy szolgáltatást kell népszerűsítenie. 2011. január 10-e és február 10-e között az m.indexen végig ezek a bannerek fognak futni.

Mit lehet nyerni?

Az első elfogadható pályamű beküldője 72 órányi fix megjelenést kap a mobil index minden felületén. A 2. 48 órát. A további nevezők beérkezési sorrendben 1-1 napot kapnak, amíg a készlet tart. A készlet a január 10-e és február 10-e közötti naptári napok száma, azaz 32.

A pályaműveket a verseny lezárultával zsűri értékeli két kategóriában.

1: A legjobbnak tartott hirdetés

Ezt tartjuk iránymutatónak a mobil felületeken. Szép, nem agresszív, de észrevehető, és képes felkelteni a tárgya iránt az érdeklődést.

2: A legszebb 57 kilopixel

Ezt a képet esett a legjobban nézni, gyönyörködési céllal.

Mindkét kategória győztese egy-egy Apple iPad-et kap, méghozzá a legmenőbb, 64 GB-s, 3G-t is tudó változatot. A két nyertes hirdető 1-1 hét fix megjelenéssel gazdagodik az m.indexen.

A zsűri tagjai:

A pályázat ezennel nyitott, jöhet az első klassz kreatív a 3 napos háborítatlan megjelenésért.

Alkossatok remekműveket!

A nevezéseket a mobilhirdetes[at]cemp[dot]hu címre kérjük leadni. A nyereményjáték szabályzata pedig itt érhető el.

Hirdetnék