Élen a Napi.hu

2014-06-24

Az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft. által készített kvantitatív médiaelemzés 2014. májusi adatai alapján a vizsgált gazdasági hírportálok közül az átvett híreket figyelembe véve legtöbbször a napi.hu hírei jelentek meg a médiában. Összesítések alapján a tárgyhónapban 495 alkalommal szerepelt a napi.hu valamelyik cikke a médiában, amivel megelőzte többi versenytársát. Az átvett cikkek száma meghaladta a 3 másik vizsgált médium által generált összes átvétel számát is. A napi.hu hírportált a portfolio.hu követte 224 megjelenéssel, majd a vg.hu következett 87 tartalommal. A napigazdasag.hu oldalt ebben a hónapban mindössze 11 alkalommal idézték.

elen_a_napi.png

Forrás: OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft., 2014. május

Az online hírportálok közül az index.hu közölte a napi.hu értesüléseire alapozott legtöbb hírt, összesen 30-at. Emellett kiemelkedő volt a hir24.hu 22, a hvg.hu 21 és az inforadio.hu 17 megjelenéssel. Az index.hu már január óta tartja vezető szerepét a legfontosabb gazdasági hírek továbbításában.

A nyomtatott sajtóban a Magyar Nemzet 9 alkalommal a Színes Ász és a Népszava 7-7 alkalommal közölt napi.hu cikkeket. Itt kiemelt a Színes Ász előretörése, mivel korábban a bulvár jellegű médium nem foglalkozott ilyen mértékben a napi.hu anyagaival. Az RTV médiumokban kisebb volt az átvételek száma, ahol a legtöbb híranyagot az ATV idézte, összesen 5 alkalommal.

A legtöbb, összesen 64 médiatartalom május 8-án volt azonosítható. Ekkor a 100 leggazdagabb magyar listája uralta a média-napirendet. A hónap végén, 26-án és 27-én szintén magasabb értékeket mutatott a híraktivitás. Ezt többek között az orosz tilalom alá eső húsipari cégek bevételeinek összeszámlálásáról szóló cikkek és az NGM kiadásairól, valamint a parlamenti házszabály módosításáról szóló publikációk átvételei eredményezték.

Hirdetnék