Egy Index-olvasó átlagosan ennyi időt tölt egy nap az Index olvasásával

2019-12-19

Korábban már megnéztük, hogy mennyi egyéni felhasználó olvassa az Indexet. Volt olyan négy hét, október 21. és november 17. között, amikor a teljes közönséget, illetve az összes platformot vizsgálva mindössze egyszer fordult elő, hogy nem az Index volt a legtöbb ember által olvasott hírportál. Ezt követően azt is megnéztük, hogy az oldalletöltés megosztás alapján melyik korosztály teszi ki az Index legprominensebb közönségét. A számok azt mutatták, hogy közel 200 millió oldalletöltés 30%-a a 30-39 év közötti olvasóktól származik.

Van itt még egy adat. Az oldalon eltöltött idő. Ez olyan információ, ami sokkal kézzelfoghatóbb az olvasók számára is. A telefonok is képesek már megmutatni, hogy adott időszakban mennyit töltöttünk egy alkalmazás használatával: konkrétan látjuk, hogy mennyit nézzük, pörgetjük a Facebookot és az Instagramot, a levelezésünket és más alkalmazásainkat.

Most megmutatjuk, hogy novemberben, egy ember átlagosan mennyi időt töltött egy nap az Index olvasásával.

i_vs_24_oktnov_ido_2.jpg

A látogatók tartalomfogyasztási szokásai közötti különbséget a legjobban az egy site-on eltöltött idő mutatja meg. Amint az a fenti ábrán is jól látszik:

egy Index-olvasó háromszor annyi időt tölt el az oldal tartalmait böngészve, mint egy 24.hu-olvasó a 24.hu tartalmait nézegetve.

 

Hirdetnék