Bemutatkoznak a PS blogok: Nem Art Decor

2014-03-05

A Blog.hu Premium Selection blogjai közül ma a Nem Art Decor mutatkozik be.

nemartdecor_550x305.png

A blogot egy lakásfelújítás izgalmai, kihívásai indították útjára.

Új korszakot nyitott egy újabb felújítandó lakás, amit nemrégiben vásároltunk meg. Míg eleinte jóformán csak néhány tucat olvasó követte a felújítás eseményeit és lépésről-lépésre, most több ezren követik a fejleményeket.

Ezúttal tudatosan építettük föl a beszámolókat. Informáltuk az olvasókat a lakáskeresésről, jogi ügyintézésről és ennek lehetséges buktatóiról. A felújítás kulisszáiról: kémény- és gáz engedélyek, mi kerül a falakba. Részt vehettek a tervezésben: beszámoltunk arról, milyen szempontok alapján rendezzük be az egyes helyiségeket. A felújítás legizgalmasabb részéről is részletes tudósítások lesznek: miként alakul a falak festése, a mázolás, hogyan újítjuk fel a 60-80 éves parkettát, és végül hogyan áll össze a berendezés, stb.

Emellett időnként angol lakberendezési hírek is vannak (saját „tudósítónktól”, egy Londonban élő magyar lánytól). Erős a zöld vonal – kertépítés, városi- és balkonkertészet, zöld tetők –, és van egy kis gasztro rovat is.

A cél minél sokoldalúbban bemutatni, ami szép és egyedi, a népitől a magas kultúráig. Írunk a filmes terek hatásáról a lakásainkra, ízlésünkre, kortárs múzeumok felújításáról (pl. Postamúzeum), izgalmas gyűjteményekről (Gödöllői művésztelep). A meghatározó művészeti korszakoktól a kortárs recycling mozgalomig igyekszünk sok mindent megmutatni. A napokban indul egy skandináv sorozat, amely ikonikus darabokat és híres tervezőket is bemutat.

A blog üzenete: te is nekiláthatsz formálni a közvetlen környezeted – rendezd be/át a lakásod, fesd át a bútoraidat, szerezz be izgalmas alapanyagokat és alkoss belőlük valami újat, egyedit. De adott esetben vállald azt is, hogy tervezőt bízol meg egy lakásfelújítás feladatával.

Hirdetnék