Bemutatkoznak a PS blogok: Manzárd Café

2011-09-30

A Blog.hu Premium Selection blogjai közül ma a Manzárd Café mutatkozik be.

A Manzárd Café-t két laikus, de a blogon szereplő témák iránt vadul érdeklődő és elkötelezett blogger készíti. Erősen szubjektív megközelítésből a kortárs művészet, design, építészet, lakberendezés és környezetvédelem területén megjelenő újdonságokra próbáljuk az olvasók figyelmét felhívni, különös tekintettel a szokatlan és gyakran bizarr alkotásokra, tárgyakra, épületekre és megoldásokra. Hiszünk abban, hogy egy-egy merész, meglepő és kreatív ötlet bemutatásával a jelenleginél esetleg jobb, teljesebb vagy bátrabb hozzáállásra, szemléletváltásra és kezdeményezőkészségre lehet sarkallni a befogadó, téma iránt érdeklődő embereket.

Tisztában vagyunk vele, hogy a jelenlegi gazdasági folyamatok következményeként minimálisra zsugorodott a mozgástér, a vállalkozókedv, hiszen még a fogékonyabbaknak is ezerszer át kell gondolni, hogy mire költik el a pénzüket, vagy egyáltalán hajlandóak-e változtatni a gyakran látványosan rosszul, mégis ideig-óráig tűrhetően működő dolgokon. Azonban biztosak vagyunk abban, hogy a pozitív külföldi és magyar példák, érdekességek, tabudöntögető megvalósítások bemutatásával elérhető, hogy egyre többen felismerjék, életterünk, környezetünk vagy életminőségünk jobbá tételét nem kell, hogy befolyásolja "holmi" anyagi kényszerpálya, valamint, ahogy a közhely is szól, minden fejben dől el.

Ha a Manzárd Café, a maga jószándékú "esztétikaterrorizmusával" hozzá tud járulni ahhoz, hogy egy picit innovatívabb megoldások felé terelje vagy csak gondolkodásra, esetleg felszabadító röhögésre sarkalja az idetévedőt, akkor be is teljesítette a küldetését.

Hirdetnék