Bemutatkoznak a PS blogok: Kapanyél

2011-11-03

A Blog.hu Premium Selection blogjai közül ma a Kapanyél mutatkozik be.

A 2011 januárjában indult blogot többen írjuk, és mivel sokfélék vagyunk, témáink is szerteágazóak. Van köztünk kertépítő, bölcsész, agrármérnök, statikus, kertészmérnök, tanár – egy a közös: minden érdekel bennünket, ami a kerttel, a kertészkedéssel kapcsolatos. Van, akinek csak néhány balkonládája van. Van, aki zsebkendőnyi kertet birtokol. Van, aki csak virágokat nevel, és van, aki nagyban műveli.

Olvasóink is ilyen sokfélék, talán ezért is egyre népszerűbb a blog. Az Index címlapján szinte napi rendszerességgel kint vagyunk, rajongói táborunk a Facebookon is napról napra gyarapodik.

Írunk zöldségfélékről, gyümölcsökről, fűszer- és gyógynövényekről, megosztjuk saját receptjeinket. Összeszedjük a hétvégi kerti tennivalókat, felhívjuk a figyelmet az aktuális rendezvényekre országszerte, és alkalmanként be is számolunk ezekről. Figyeljük a népi kalendáriumot, és közreadjuk az egyes napokhoz kapcsolódó népi megfigyeléseket, szokásokat. Szép városi parkokat mutatunk be, fotópályázatokat hirdetünk. Mi magunk is lelkesen fotózunk, posztjainkat többnyire saját képekkel illusztráljuk. A szakmaiság mellett igyekszünk mindig becsempészni egy kis kultúrtörténetet, zenét, képzőművészetet.

Szakértőink hasznos tanácsokkal látják el az olvasókat, és ők is egymást. Így a blogot tulajdonképpen együtt írjuk, hiszen kommentelőink kérdései, észrevételei, egymásnak adott tanácsai és témajavaslatai viszik előre ezt a kezdeményezést. Azért, hogy tényleg támaszkodhassunk a „Kapanyélre”.

Hirdetnék