Bemutatkoznak a PS blogok: HírCsárda

2011-11-05

A Blog.hu Premium Selection blogjai közül ma a HírCsárda mutatkozik be.

Az 1351-ben alapított HírCsárda Kelet-Közép Európa legnagyobb szatirikus álhírportálja, amely néha igazabb, mint a valóság. Az elmúlt években elértük, hogy az "Azt hittem, hírcsárda" az abszurd, a hihetetlen, a humoros szinonímája lett az internetes köznyelvben.

Azok kedvéért, akik számok nélkül semmit sem hisznek el: a HírCsárdát egy olyan csapat gondozza, akik már 2002-2004 óta foglalkoznak álhírek írásával. 2010-ben elérkezettnek láttuk az időt, hogy egyesítsük erőinket, és afféle internetes Captain Planetként megvilágítsuk a bulvár, a sport, a napi politika és a közélet minden egyes szegletét egy darab szalonnával.

Kreatív műhelyként nem csak blogolással foglalkozunk: legyen az Fila táska rap, vagy Tarr Béla-paródia, mindenre készek vagyunk és mindenbe belenyúlunk, amiről egy kicsit is azt gondoljuk, hogy elgondolkodtat, felháborít, vagy sok lesz benne a meztelenkedés.

A cikkek és képek mellett rendhagyó, interaktívabb tartalmat is nyújtunk, ilyen például a verseket kifordító Karinthylizer, az átfogó Politikusszótár valamint az örök sláger Rabosító. A közeljövőre tervezzük Android-os és iPhone applikációk, valamint egy kommentgenerátor készítését is. Mindent az Olvasókért.

Hirdetnék