Bemutatkoznak a PS blogok: Fűszer és Lélek

2011-10-29

A Blog.hu Premium Selection blogjai közül ma a Fűszer és Lélek mutatkozik be.

A Fűszer és Lélek blog 2007 áprilisában indult gasztronómiai naplóként, ami azóta inkább családi bloggá nőtte ki magát. Még ugyanabban az évben megnyertük a HVG Goldenblog gasztro kategóriájának közönségdíját. 2008 karácsonyán barátainkkal közösen könyv formájában is megjelentettük a blogon olvasható recepteket. Az album eladási adatai a válság ellenére jónéhány magyarországi rekordot megdöntöttek. Hat hét alatt nullszaldós lett a vállalkozás. További hat hét alatt pedig a hatezer forintos album összes példányát eladtuk, azóta a második kiadás kapható.

Nem csak szigorúan recepteket osztunk meg az olvasóinkkal, de társadalmi témákat is feszegetünk, érintjük a családi életet, a gyereknevelést és támogatjuk a belföldi turizmust is. A blog nem recepteket „árul”, hanem életmódot. Egy zaklatott, veszélyes és elidegenedett világban nyugalmat, biztonságot és szeretet sugároz. Progresszív stílusban mesél otthonteremtésről, családról és hagyományokról. Időt szán az életre egy olyan kultúrában, amely a gyorsaságot díjazza. Olyan értékekhez ragaszkodik, amelyeket az elmúlt száz év során sokan elfelejtettek, de még mindig vágynak rá.

Olvasóink kedvencei közé tartoznak a szezonális receptek, de hétről-hétre megosztunk valami kifejezetten olcsó receptet is, spórolni próbálva a konyhapénzen.

Rendszeresen találkozunk „élőben” is az olvasóinkkal, közös főzéseken, kirándulásokon. Egy ilyen alkalommal született meg a Zöld rovat ötlete, amivel egy átlagos családnak próbálunk segíteni kicsit környezettudatosabban élni. A bloghoz egy 5200 fős Facebook csoport is tartozik.

Hirdetnék