Bemutatkoznak a PS blogok: Burger Blog

2013-10-30

A Blog.hu Premium Selection blogjai közül ma a Burger Blog mutatkozik be.

burger_blog_550x305.jpg

A hamburger, mint hívószó elképesztően népszerűvé vált az elmúlt néhány évben. Nem is kell erre bizonyíték, elég, ha körbenézünk: csak Budapesten 250 körüli azon helyeknek a száma, ahol tisztességes, házilag készült hamburger adnak. Hamburger Day szerveződött, kéthetente nyílik egy új hely, toplistát készítenek, és mindenkinek van egy saját, titkos kedvence.

Mi az a Burger Blog? A Burger Blog Magyarország egyetlen hamburgerekkel foglalkozó oldala, melyet ketten írnak. 2009-ben indult, eleinte csak Erik gyorséttermi érdeklődésével, majd Jani 2011-es csatlakozásával fókuszba kerültek az éttermi, szívvel-lélekkel készített burgerek, így lefedik a teljes hazai kínálatot. Általában havi 20-22 post jelenik meg, melyet az Index.hu is előszeretettel jelenít meg a címoldalán a blogketrecben. Heti szintű tesztjeik mindenkinek világítótoronyként szolgálnak a hamburgerezés kusza és szövevényes világában. Hol ebédeljek a Belvárosban? Van jó gyorséttermi szendvics? Kézzel, vagy evőeszközzel? Mindenre van válaszuk! 

Erik gyorséttermi szekciói bemutatnak mindent, legyen az a három nagy itthon, de külföldi tesztjei is érdekes utazásokat nyújtanak mindenki számára a világ körül. Jani első számú rovata a BpBurger, melynek célja felkeresni és tesztelni az összes budapesti minőségi hamburgerezőt. Természetesen nem csak a főváros létezik, így időről-időre vidékre is ellátogat, hiszen ott is egyre inkább menővé válik ez az ikonikus szendvics. A blogon fellelhető még rendelős rovat is, valamint ha külföldre megy, ott sem eszik mást, csak burgert, és természetesen tapasztalatait meg is írja - fanatizmus a javából.

A népszerűség? Létezik. Janit kértek fel például megírni a nemrég megjelent Dining Guide Street Food Toplista Top 10 Hamburger listáját, valamint az RTL Klub, a TV2, és az Indexvideó is készített már interjút vele. Arról nem is beszélve, hogy az első Hamburger Dayen a zsűriben ülhetett olyan chefek mellett, mint Litauszki Zsolt, vagy Bíró Lajos, de csinált már hamburgert Segal Viktorral is. És ha ez még nem lenne elég, saját videórovata, a Burger Blog TV minden részben valami új, itthon még nem látott receptet mutat be (Luther, Sloppy Joe, Ramenburger, stb.), és visszatérően kiemelik az új epizódokat az Indavideó főoldalán is.

Hirdetnék