Bemutatkoznak a PS blogok: B-oldal

2011-09-13

A Blog.hu Premium Selection blogjai közül ma a B-oldal bemutatkozását osztjuk meg.

"A B-oldal rendszeresen frissülő, zenei és szórakoztató blog, több állandó és számos vendégszerzővel, mely magazin jelleggel napi 1-2 cikket jelentet meg. A blog 2008. október 4-én alakult, azóta több mint 1500 cikk jelent meg az oldalon, melyek között zenei, filmes és egyéb témák is szerepeltek az »Általános iskolai lassúzásoktól«, a TOP50 gitárszólón át, a Tarantino-filmzenék bemutatásáig.

Az oldal fő rovatainak a Zene, a Film, az Interjú, a Lemezajánló és a Bréking (Hírek) tekinthetők. A B-oldal igazi erejét a saját készítésű toplistáival és nosztalgián alapuló cikkeiben mutatja be, így rendszeresen jelentetnek meg olyan szórakoztató írásokat, melyek középpontjában TOP5, TOP10 dal, klip előadó, vagy zenekar áll. Az oldal hangulatának fontos összetevője a pozitivitás, arról ír, amiben örömét leli, ami nem tetszik, azt elintézi annyival, hogy nem téma. Ha olyan írást találnak más zenei blogon, amit a szerkesztők szerint sokaknak látnia kéne, igyekeznek a szerzővel egyeztetve azt a B-oldalon is megjeleníteni, támogatva a B-oldaltól független zenei blogolást. Így sikerült kiváló kapcsolatot építeni a Cluster One, a Musiquedujour, a 101zene, a Hetedik sor közepe vagy a Feldolgozás Alatt blog szerzőivel.

A B-oldal csapata visszatérő vendége a Gödör-A38-Dürer kert Bermuda-háromszögnek, valamint a hazai fesztiváloknak, így az oldalon rendszeresen jelennek meg beszámolók akár rock, akár underground, akár elektronikus zenét játszó ismert és még ismeretlen zenekarok koncertjeiről. Az utóbbi 3 évben – többek között - beszámoltak a Metallica, a Dream Theater, a Queen+Paul Rodgers, Elton John, a Nouvelle Vague, Mark Knopfler, a Megadeth, Matisyahu, Juliette Lewis, a KISS budapesti koncertjeiről. Emellett küldetésüknek tekintik azoknak a magyar underground formációknak az előtérbe hozását, akik már saját közönséggel és jó fellépési lehetőségekkel rendelkeznek, de mindenkinek látnia kellene őket. A B-oldal csapata 2009 év végén elindította a B-oldalTV kezdeményezést, melynek keretében már olyan saját készítésű klipek és koncertklipek is gazdagítják az oldalt, mint például a Barabás Lőrinc Eklektric, a Turbó, a Random Trip, Laár András vagy Bobafett és Bobakrome klipjei.

A blogot mottója jellemzi legjobban, így a B-oldal nem más, mint »zenék és képek, amelyek meghatározták és meghatározzák az életünket. Koncertek, filmek, helyek, zörejek, képszerű emlékek a hangszóróból és a vászonról«.

Hirdetnék