Az Indexen debütált a Marsra magyar! dokukomédia

2023-05-04

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című dokukomédia epizódjai hazánkban egyedülálló módon online, díjmentesen elérhetők hetente, kizárólag az Index.hu felületén.

A május 2-án indult, összesen tizenhárom részesre tervezett sorozat epizódjai a Hajnal-Vasad Kft. mindennapjairól szólnak. A fémfeldolgozó vállalkozásnál krízishelyzet alakul ki, amikor a gyár alapanyagait beszállító cég telephelyére meteorit csapódik. Az igazgató fejvesztve hívja össze válságtanácsra a kollégákat, hogy a lehető leggyorsabban megtalálják a módját, miként vészelhetik át ezt az időszakot. A helyzetet az sem könnyíti meg, hogy éppen ekkor érkezik a Hajnal-Vasadhoz egy reality stáb, hogy a gyárban folyó munkákról forgasson. Egy váratlan pillanatban azonban az igazgató e-mailt kap: a világ vezető űrkutatási hivatalánál, a NASA-nál felmerült a cég neve a Mars Expedíció lehetséges beszállítói között.

A kifejezetten a webre gyártott, minőségi magyar sorozatok száma még nagyon alacsony. A Magyar Telekom digitális vállalatként hisz az online platform erejében, ezért kifejezetten olyan médiapartnert keresett a projekthez, amely segítségével prémium felületen a lehető legtöbb néző hozzáférhet a tartalomhoz.

„Az Indamedia valamennyi kiadványán szívesen kísérletezünk új formátumokkal, ezért nagy örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez és „tűzzük műsorra” az Indexen a Marsra magyar! sorozatot. A kifejezetten az Index felületére televíziós formátumban gyártott, díjmentesen elérhető sorozattal úttörői lehetünk a minőségi szórakoztatás terjesztésének az online felületeken” – mondta Starcz Ákos, az Index.hu vezérigazgatója.

A Marsra magyar! című új magyar szitkom főbb szerepeiben Csőre Gábor, Badár Sándor, Stefanovics Angéla, Gyöngyösi Zoltán, Földi Csenge, Német Klára, Keresztes Tamás, Stork Natasa, Thuróczy Szabolcs és Edvi Henrietta láthatók.

Az alkotói csapat nevéhez már több sikeres projekt is fűződik, ilyen például az uristen@menny.hu, a Víkend, Lajkó-Cigány az űrben, a Kút vagy a Mindörökké. A Marsra magyar! rendezője Végh Zsolt, producere Pusztai Ferenc, a vezető forgatókönyvírók Kálmánchelyi Zoltán, Végh Zsolt és Wágner Levente, a dramaturg Zsigó Anna, operatőr Dobray Máté, látványtervező Fekete Anna, a jelmezekért pedig Rátkay Dávid felel.

A produkció előkészítésében és népszerűsítése érdekében az Indamedia Csoport is komoly erőfeszítést tett, a projektben a cégcsoport részéről Fazekas Soma, az Index marketing vezetője; Gáspár Balázs, az Indamedia Sales értékesítési vezetője; Balázs Attila, a Dialogue Creatives content csapatának vezetője; Baán Flóra, a Dialogue Creatives content managere és Baksa-Drótos Mónika, az Indamedia Sales account managere vett részt.

„Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy akármilyen nehézséggel is szembesülnek az ügyfelek, számíthassanak a Magyar Telekomra. Ezért vágtunk bele egy szórakoztató filmsorozat elkészítésébe, ami segít az embereknek kiszakadni a mindennapokból, annak ellenére is, hogy nem a tartalomgyártás a fő tevékenységünk. De, ami még ennél is fontosabb, a hétköznapok során felmerülő gondok megoldásának is a részei szeretnénk lenni. Összeállítottunk ezért egy több mint 80 elemből álló digitális megoldásgyűjteményt, a digitális jóságokat, amely a meglévő szolgáltatások mellé díjmentesen igénybevehető kényelmi funkciókat és egyéb, hétköznapokat megkönnyítő innovációkat, kedvezményeket, meglepetéseket tartalmaz” – fejtette ki Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és lakossági kommunikációs igazgatója.

A Magyar Telekom nemcsak a sorozat finanszírozásában, hanem a kreatív alkotási folyamatban és annak gyártásában is tevékeny részt vett.

Pusztai Ferenc, a KMH Film producere elmondta: „Ez egy rendkívüli együttműködés, közösen valami eddig egészen egyedülállót alkottunk, hisz a sorozat epizódjai mellett a Magyar Telekom következő időszakban látható összes reklámját és egyéb márkatartalmait is együtt hoztuk létre. Az alkotók személye (a sorozatot Stefanovics Angéla, Kálmánchelyi Zoltán és Végh Zsolt is jegyzi) garancia az abszurd, többrétegű humorra, amely még sokszori megnézés után is képes nevettetni és újat mutatni. Azáltal pedig, hogy a szereplőink számtalan felületen megelevenednek, a karakterek újabb dimenziókat kapnak, a nézők még jobban megszerethetik őket, illetve még szélesebb közönség találhat rá a sorozatra. Ez utóbbi célt szolgálja az is, hogy az epizódokat egy díjmentes, kísérletezésre abszolút alkalmas platformon tesszük elérhetővé”.

A Marsra magyar! első epizódja már látható az Indexen.

Hirdetnék