Az Indamedia és a Mediaworks megállapodása új távlatokat nyit az online hirdetési piacon

2023-02-07

Stratégiai együttműködést kötött az Indamedia csoport és a Mediaworks Hungary. Az Indamedia népszerű, teljes képernyős, videós hirdetési megoldásának, az IndaSpotnak az adaptációja a Mediaworks portfólióján is elérhetővé válik.

Az Indamedia Sales 2021 júniusában élesítette saját fejlesztésű hirdetési megoldását, az IndaSpotot, amelyet – ahogy a neve is mutatja – videószpot alapú kampányokhoz terveztek, és egyfajta online reklámblokként működik. Megalkotásakor a cél egy olyan egyedi videós hirdetési megoldás létrehozása volt, amellyel több kereskedelmi célcsoportban maximalizálható a heti kontaktusszám.

Az IndaSpot adaptációja mostantól a Mediaworks online kiadványain is elérhető lesz – az erről szóló megállapodást 2022 végén írta alá a két kiadóvállalat.

Az együttműködés Magyarország két legnagyobb elérésű* online portfólióján egyedülálló lehetőséget kínál a hirdetők számára. Az IndaSpot naponta kétszer, a látogatók által leginkább preferált idősávokban lesz elérhető. Ezzel a megoldással egy hét alatt összesen közel egymillió kontaktus** biztosítható a 18-59 éves célcsoportban.

„Büszkék vagyunk arra, hogy slágertermékünket, az IndaSpotot a Mediaworks felületein is értékesíthetjük. Az együttműködés egyúttal elismerés az IndaSpotnak, amely 2022-ben több mint száz kampányban bizonyította hatékonyságát. A most megkötött megállapodásnak köszönhetően olyan egyedi megoldást nyújtunk a hirdetők számára, amellyel a videós hirdetéseiket a legnagyobb elérés mellett célzottan, pontosan mérhetően helyezhetik el” – mondta Abonyi Bernadett, az Indamedia Network portfólió igazgatója.

A hazai szereplők által használt adserverek közül csak a Gemius AdOcean alkalmas egy ilyen komplex hirdetési formátum kiszolgálására, amelyet Magyarországon kizárólagosan az Indamedia csoport képvisel.

„Komoly várakozással tekintünk az együttműködés elé. A megállapodás egyúttal technológiai váltást is jelent cégcsoportunk számára a hirdetéskiszolgálásban. A Mediaworks 2023 január közepétől - az Indamedia kiadványaihoz hasonlóan - a Gemius AdOcean adserver szolgáltatását használja oldalain. Az IndaSpot hirdetési termékkel pedig tovább bővítjük a korszerű videós megoldásaink kínálatát” – foglalta össze az együttműködés előnyeit Fodor István, a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A Mediaworks felületeken az IndaSpot értékesítését az Indamedia csoporthoz tartozó DN Sales House látja el. Az IndaSpot védjegyoltalom alatt álló termék.

* Forrás: DKT/e.gemius (15+ belföldi internetezők) 2022. havi RU (Real Users) átlag
** Forrás: Gemius AdOcean, Gemius Direct Effect

Hirdetnék