Az elérés-korlátozások ellenére is kiemelkedő olvasottságok az Indexen

2021-11-26

Az elmúlt hetekben a több online médiumot érintő terheléses támadások az Indexet sem kímélték, ráadásul múlt péntek óta a Facebook is korlátozza a piacvezető hírportál elérését. Az ügyfelek kampányainak teljesülésére a nehezített pálya nem lesz hatással.

Az Indamedia csoporthoz tartozó Index és Napi.hu kiadványokat az ősz során több alkalommal érte DDoS (Distributed Denial of Service), azaz túlterheléses támadás, melyek ideiglenes szolgáltatás-kiesést, illetve lassulást okoztak a portálok szerverein és elérésében. A médiavállalat informatikusainak minden alkalommal rövid időn belül sikerült helyreállítaniuk az oldalak elérhetőségét és stabilizálni a kiadványok működését.

November végén azonban még inkább nehezített pályán kell teljesítenie az Indexnek, 19-én ugyanis a Facebook jelezte, hogy korlátozza tartalmainak elérését, amely a hírportál mérései szerint jelentős csökkenést jelentenek a közösségi platformról terelt forgalomban. A Facebook által alkalmazott korlátozás jelenleg is fennáll, ami napi szinten több százezerrel csökkenti a Facebook felől érkező látogatók számát a hírportálon. A november 1-25. között mért brand adatok szerint 938 454 a napi átlag látogatószám az Indexen, amivel még így is az első helyen áll a hazai site-ok között.

ims_stat_nov_2.png

„Az Indexen tapasztalható átmeneti forgalomkiesés nincs hatással az oldalon futó hirdetésekre és kampányokra. Annak ellenére, hogy novemberben több olyan nehézséggel is szembe kellett néznie piacvezető hírportálunknak, amely korlátozza az elérését, tartja helyét a leglátogatottabb hazai online kiadványok között” – hangsúlyozta Abonyi Bernadett, az Indamedia Sales ügyvezetője. Hozzátette, hogy az Index mellett az Indamedia Sales által képviselt további kiadványok is hozzák a forgalmi elvárásokat a hirdetési szezon csúcsán.

A Facebook értesítését követően az Index jogi képviselete azonnal megkereste a közösségi oldalt, hogy bővebb tájékoztatás kérjen a korlátozással és annak feloldásának feltételeivel kapcsolatban. Az elküldött megkeresésben a hírportál biztosította a közösségi platformot együttműködési szándékáról, és jelezte, hogy szeretné minél előbb tisztázni a helyzetet. A Facebooktól múlt péntek óta semmilyen válasz nem érkezett. Az Indamedia mindent megtesz azért, hogy gyors megoldást találjon a helyzet rendezésére. Házon belül és partnereivel is aktívan dolgozik azon, hogy alternatív lehetőségeket biztosítsanak olvasóiknak az Index tartalmának elérésére, illetve a Facebook-korlátozás mielőbbi feloldására.

Hirdetnék