Az azenkutyam.hu történetének második legjobb napját írta hétfőn

2024-05-17

Havonta közel 500 000* felhasználó látogatja a kutyákkal foglalkozó tematikus site-ot, amely a hétfői napon az idei év legjobbját (és saját, négyéves történetének második legjobbját) hozta: a szakértők, orvosok, trénerek értékes gondolataira, gyakorlati tanácsaira több mint 60 000** ember volt kíváncsi.

A portál főszerkesztőjének meglátása szerint a társadalmilag fontos és a mindennapi életvitelben hasznos, gyakorlatias témák egyre több olvasót vonzanak, ennek tulajdonítja azt is, hogy a site egy év alatt megduplázta látogatottságát, social oldalának követői bázisa meghaladja a 100 000-es létszámot, de tavaly indított DOGZ podcastjukra is sokezres hallgatóság figyel.

– Hálásak vagyunk az olvasói bizalomért, ezek az eredmények igen mutatósak egy tematikus site esetében, ahol nincs bulvár, nincs közélet, nincsenek kattintásvadász címek. Amellett, hogy megmutatjuk a kutyázás szépségét, minden esetben releváns tudást átadó, hasznos cikkek publikálására törekszünk. Érdekes, hogy amiképpen mi a felelős állattartás mellett tettük le a voksunkat, úgy a gazdák is egyre tudatosabban szeretnének tájékozódni a témában. A hétfői napunkon egy olyan cikk vitte a prímet, amelyben egy mentálhigiénés szakember segítségével fejtettük ki, mennyit érdemes beszélni a kutyánkhoz – árulta el Jakab Viktória főszerkesztő, rávilágítva arra, hogy nem minden esetben a „cukiságfaktor” játszik szerepet a kattintásokban.

Az azenkutyam.hu a gazdiknak, szakembereknek szóló edukációs, ismeretterjesztő és szórakoztató anyagok mellett olyan fontos társadalmi kérdésekkel foglalkozva is népszerűsíti a kulturált kutyatartást, mint például az elmúlt hetekben megjelent, a kutyaviadalok felszámolása érdekében született cikk- és videósorozat.

A szerkesztőség következő nagy dobása a felelős állattartás jegyében a DOGZ Konferencia és Fesztivál, amelyet idén szeptember 7-én tartanak a városligeti Nagyréten és a Magyar Zene Házában. Az év kutyás eseményén a látogatók testközelből ismerhetik meg a különböző, akár ritka fajtákat is, tanácsokat kaphatnak a hozzájuk leginkább passzoló kedvencekről, illetve gazdaként is tájékozódhatunk saját kutyánk viselkedéséről, motiválásáról. A helyszínen állatorvosok várják az érdeklődőket, akik készségesen válaszolnak a kérdésekre, sőt segítenek szűrővizsgálatokban is. Aki örökbefogadáson gondolkodik, a jelenlévő szakemberektől tájékozódhat a lehetőségekről. A kutyás bemutatók, látványos falkaséták, vagy a kutya sportágválasztó valószínűleg a család- és állatbarát rendezvény legnépszerűbb ingyenes programjai között lesznek.

 * 480.624 RU,  forrás: DKT/e.gemius – átlag havi RU (Real Users), 2024. január-április (16-75 belföldi internetezők) brand adat

** 60.112 RU,  forrás: DKT/e.gemius – napi RU (Real Users), 2024. május 13. (16-75 belföldi internetezők) brand adat

Hirdetnék