Az Aszfaltlegendák az év legjobb online videósorozata

2022-09-28

A Totalcaron futó Aszfaltlegendák hozta el megosztva a legjobb online videósorozatnak járó díjat az idei Online Video Audio Awards-on.

A Kreatív által meghirdetett versenyen a legjobb hazai podcasteket és online videókat értékelték, összesen 8 kategóriában hirdettek győztest. Az online videósorozatok mezőnyéből a zsűri döntése alapján az Aszfaltlegendák és a Sávlekötő megosztva került ki győztesen.

A Totalcar és a Compact Tv együttműködésében készülő Aszfaltlegendák idén májusban debütált. A szórakoztató és egyben informatív sorozatban egy-egy meghatározó autótípust helyeznek tágabb kontextusba: történelmi és szubkulturális környezetbe. A Totalcar csatornáján látható videókban  kitérnek a járművek fontos műszaki sajátosságaira, de emellett olyan történetek is felelevenednek, amelyekben bár az autó a főszereplő, mégis sokat elmondanak az adott korszakról.

Az epizódokban a magyar autósport egyik megkerülhetetlen alakja, Nagy „Biggy” Robi mesél az autólegendákról. A díjnyertes sorozat műsorvezetője kipróbálta már magát és autóit is a hazai motorsport-élet különböző ágaiban, többek közt 2018-ban egyedüli magyarként állt dobogóra a Trackwood Drift Festivalon, 2019-ben pedig a Magyar Drift Bajnokság Profi osztályú bajnoka lett.

Hirdetnék