A magánadományozás népszerűsítésére készített kiadványt a Napi.hu

2021-10-08

Egyedülálló kiadvánnyal jelentkezett az Indamedia portfóliójába tartozó Napi.hu. A gazdasági hírportál szerkesztősége A legjótékonyabb magyarok 2021 címmel jelentetett meg egy összeállítást, hogy jó példákon és a legadakozóbb üzletemberek, vállalkozók személyes vallomásain keresztül népszerűsítse az adományozást Magyarországon.

A Napi.hu szerkesztősége az október 8-án megjelenő A legjótékonyabb magyarok 2021 című kiadvány elkészítéséhez mintegy 200 magyar üzletembert, vállalkozót, közéleti személyiséget keresett meg, hogy nyilatkozzanak arról, milyen jótékony célokat, milyen eszközökkel támogatnak, valamint bemutassák saját motivációikat is. A téma érzékenysége miatt jó néhányan jelezték, hogy nem szeretnének a nyilvánosság előtt beszélni jótékony tevékenységeikről, ugyanakkor sokan találták fontosnak, hogy a magánadományaikról való beszámolóval másokat is bátorítsanak a civilek és a jó célok támogatására. Mivel nincsenek állami vagy egyéb transzparens adatbázisok, a kiadványban ellenőrzött önbevallásos összesítés szerepel az adakozókról.

Emellett szakcikkek mutatják be, hogyan működik Magyarországon az adakozás, civil szervezetek ismertették tapasztalataikat, továbbá elemzések is szerepelnek a magyar szabályozás hiányosságairól és azokról a külföldi adórendszerekről, amelyek ösztönöznek a jótékonykodásra. A kiadványban összesítés olvasható a világ leggazdagabb magyar származású milliárdosainak adományozási szokásairól, emellett történelmi cikkekből ismerhetik meg az olvasók a jótékonyság múltját és jelenét, az adományozással kapcsolatos problémákat.

„Semmiképpen sem akartuk, hogy a magyarországi magánadakozók összemérésével a lóverseny szintjére degradáljuk a jótékonyságot. A kiadvány célja nem az egyes emberek összemérése, hanem az adományozás népszerűsítése. Bár sokan mondtak nemet a felkerésünkre különböző okokra hivatkozva, bízunk abban, hogy a nyilatkozók vallomásai még több embert bírnak a jótékony célok támogatására” − mondta Domokos László és Szabó Dániel, a kiadvány két szerkesztője.

A legjótékonyabb magyarok 2021 a Napi.hu kiadásában október 8-án jelenik meg országos terjesztésben a nagyobb újságárusoknál, benzinkutakon, a Libri üzleteiben, valamint webshopon keresztül is megvásárolható.

Hirdetnék