A hírportálok versenyében az Index nyerte a választásokat

2024-06-10

1.074.740 ember tájékozódott Magyarország vezető hírportálján a tegnapi önkormányzati- és Európa Parlamenti választás friss híreiről, aktuális eredményeiről, és ezzel az Index nyerte a vasárnapi közéleti hírversenyt.

Az Indamedia kiadóvállalat hírsite-ja már hetek óta folyamatosan tudósított a legfrissebb hírekről, megszólaltatta az induló pártok képviselőit, és beszámolt a választásokhoz kötődő aktuális eseményekről is. Két külön mellékletet indított, ahol az olvasók az önkormányzati-, illetve az EP-választás aktualitásairól tájékozódhattak. Idén először rukkolt elő az Index egy olyan műsorfolyammal, amely június 9-én este 7-től hajnalig stúdióból és több eredményváró helyszínről bejelentkezve, élőben tájékoztatott a legnagyobb videómegosztó portálon, illetve a site főoldalán. Az Indexen elindult az ilyenkor meglehetősen népszerű Percről percre szekció is, ahol az olvasók a legfrissebb történéseket olvashatták.

Az év legfontosabb európai és hazai közéleti eseményét a vasárnapi napon 1.074.740 olvasó követte nyomon az Indexen. Közülük 313.344 felhasználó, azaz az érdeklődők csaknem 1/3-a kizárólag erről a portálról tájékozódott a TOP5 hírsite közül. A vezető híroldal tegnapi olvasottsága mindeközben rávilágított arra, hogy látogatóiból közel 700.000 ember nem járt a ranglista második helyezettjénél, amely egyre differenciáltabb felhasználói szokásokra utalhat.

Hamarosan következik egy újabb nagy hírverseny, a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság, amelyről az Index Nívó-díjas sportszerkesztősége a vasárnapihoz hasonló gyorsasággal tudósít majd, élő bejelentkezésekkel, háttérinformációkkal, exkluzív interjúkkal színesítve a tartalmat. Június 12-én, szerdán már mezt ölt az Index teljes szerkesztősége, így tisztelegve a magyar válogatott előtt.    

Hirdetnék