500 ezer embert is elért Magyarország első online színházi produkciója az Indexen

2020-06-12

dekameron.jpg

A Dekameron 2020 egy olyan egyedülálló előadás, ami a karantén okozta élethelyzetet dolgozza fel. Ezt a színháztörténeti jelentőségű produkciót a Telekom támogatásával az Indexen lehetett élőben megtekinteni, ami óriási eléréseket hozott.

Félmillió felhasználóhoz is eljutott a Dekameron 2020, sőt egy időben 2000 felhasználó is nézte a színdarabot.

A csütörtök esti premier óta több mint 50 ezres nézettségnél jár Soós Attila rendezte darab, melynek Lakatos Márk volt a producere és látványtervezője. A másfél órás online színdarab főbb szerepeiben pedig olyan nagy művészek láthatók, mint Kulka János, Gryllus Dorka, Eke Angéla, Nagy Zsolt és Csákányi Eszter.

„Szijj András és a StreamPUNK digitális stúdió segítségével egy közös virtuális térből jelentkezünk egy mind technikájában, mind esztétikájában új, online előadóművészeti kísérlettel. Egészen hibrid műfaj ez, az élő színészi játék keveredik az animációkkal és az előre felvett, filmes jelenetekkel. Mindezt a művészek lakásából, a chatszoba szituációból átlépve egy mesevilágba. A jelmezek a színészek ruhatárából és magyar tervezők munkáiból állnak, de ebben a páratlan helyzetben új értelmet nyer egy velencei maszk vagy éppen egy gázálarc is” – magyarázza Lakatos Márk a darab elkészítéséről.

„Az elmúlt időszakban korlátok közé szorítva is éltünk, mégis sok új, az eddig megszokott lehetőségek határain bőven túllépő kezdeményezés született. A Dekameron 2020 – Karantén történetek projekt is bizonyítja, hogy az ötletek – akár csak a net – korlátlanok, világokat mozgatnak meg. Egy ilyen kezdeményezés mellé szívesen álltunk, hogy technológiánkkal is segítsük a megvalósítást” – írta a támogatással kapcsolatban Kovács András Péter szegmens kommunikációs vezető a Telekomtól.  

A végeredményt pedig most itt is meg lehet tekinteni.

A kezdeményezés a Telekom korlátlan mobil adatcsomagjaival valósult meg. 

 

 

Hirdetnék