10 éves a We Love Balaton – Ünnepi kiállítássorozattal készül a szerkesztőség a nyárra

2023-06-29

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Mérföldkőhöz érkezett a We Love Balaton online magazin története, immár 10 éve kutatják a legjobb helyeket a balatoni régióban, hírt adnak a legfontosabb történésekről, csokorba gyűjtik a legklasszabb eseményeket, és fotókon is dokumentálják a balatoni pillanatokat. Idén nyáron Analógia nevet viselő születésnapi kiállítássorozattal készülnek, ahol az oldal állandó fotósának, Kőrösi Tamásnak az analóg technikával készült fotóit láthatja a nagyközönség. A képek a felejthetetlen nyaralások esszenciáját idézik, melyek nosztalgikus hangulatukkal időutazásra invitálnak mindenkit, aki szereti a Balatont. 

Július 7-én, pénteken 16 órától Veszprémben, a KUNSZT-ban mutatkoznak be a kiállítás képei, ahol közel két hétig lesz elérhető a kiállítás. Majd szabadtéri helyszínekre váltva, július 21-től, péntektől először a Művészetek Völgyébe, Kapolcsra, augusztus 10-től, csütörtöktől pedig a szentgyörgyvári Margófesztre költözik az Analógia című kiállítás.

Fotó: Kőrösi Tamás – We Love BalatonKiállításmegnyitó a veszprémi KUNSZT-ban 

Július 7-én 16 órától Veszprém egyik legkedveltebb kultkávézójában, a KUNSZT-ban nyílik meg a We Love Balaton kiállítássorozata, ahol együtt ünnepelhetjük a szerkesztőséggel az oldal fennállásának kerek évfordulóját. Funky DJ-szettel és vendégváró falatokkal alapozzák meg a hangulatot, majd 17 órától kerekasztal-beszélgetésre invitálják a vendégeket, ahol mesélnek a Balaton elmúlt 10 évéről, az analóg fotózás rejtelmeiről és az oldal kulisszatitkairól. A beszélgetésen részt vesz Nagy-Golyán Nikoletta, a Kalóz strandbisztró tulajdonosa, valamint a Balatoni Kör elnökségi tagja, Törő Balázs néprajzos-muzeológus, Molnár Zoltán, a Kreatív.hu jelenlegi, a We Love Balaton volt újságírója, Chilembu Krisztina, a We Love Balaton újságírója és Kőrösi Tamás, a We Love Balaton fotósa. A kerekasztal-beszélgetést Talabér Dominika, a We Love Balaton főszerkesztője moderálja.

A kerekasztal után, 19:30-ig kötetlen beszélgetésre invitálják azokat, akik szeretnének találkozni az oldal munkatársaival, barátaival, és koccintanának az elmúlt 10 évre.

Fotó: Kőrösi Tamás – We Love Balaton10 év, megannyi cikk és ezernyi kép

Az elmúlt 10 évben hatalmas fejlődésen ment keresztül a balatoni régió, sorra nyitnak az új gasztro- és kulthelyek, borászatok és éttermek kerülnek világszinten is élvonalba, számos turisztikai fejlesztés valósult meg, vadiúj fesztiválok és koncerthelyszínek és ezernyi program teszi egyre színesebbé a Balatont, ráadásul nem csak a nyári szezonban. A fejlődés mellett a tó környékét még mindig belengi a hívogató nosztalgia, a gyerekkori nyarak gondtalan emléke és az – úgy tűnik – szűnni nem akaró retróláz. A We Love Balaton az elmúlt 10 évben megannyi cikkben, eseményajánlóban, toplistában és ezernyi fotón mutatta be a Balaton értékeit, legjobb és legújabb helyeit, de a szerkesztőség időről időre kutat izgalmas legendák, kultikus sztorik után is.

Fotó: Kőrösi Tamás – We Love BalatonAnalóg fotókon a kortárs Balaton

A We Love Balaton ünnepi fotókiállításában a Balaton jelenlegi arcát és a tó környékét meghatározó nosztalgia kettősségét ragadták meg. Kőrösi Tamás szinte az oldal indulásától kezdve fotózza az online magazin cikkeihez a Balaton ikonikus helyszíneit, a legújabb éttermektől kezdve a kilátókon át a felfedezésre váró túraútvonalakig és strandokig. Digitális kamerája mellett sokszor az analóg fényképezőgép is előkerül, amely a ’70-es és ’80-as évek hangulatát idézve mutatja be napjaink Balatonját. Így olyan izgalmas, képeslapra illő fotók láthatók majd a kiállításon, melyekkel igazi időutazást tehetünk a tó körül, felelevenítve saját legszebb balatoni emlékeinket.

A Művészetek Völgyébe és a Margófesztre utazik tovább a kiállítás

A KUNSZT-ban egészen július 20-ig láthatók az analóg fotók, majd július 21-én már a Művészetek Völgyébe költözik a kiállítás, melyet Kapolcs központjában, a Fiók udvarában akár karszalag nélkül is megnézhetnek a látogatók. A Művészetek Völgye végeztével, július 30-án búcsúzik a kiállítás, de augusztus 10. és 12. között egy újabb fesztiválon bukkannak majd fel a képek: Szentgyörgyvárra, a Margófesztre utazik tovább a kiállítás, ahol az árnyas fák, a remek koncertek és az irodalmi események mellett a We Love Balaton is izgalmas programmal készül a kiállításhoz kapcsolódóan.

Idén tehát egész nyáron, három helyszínen találkozhatunk a We Love Balaton utazókiállításával, ahol ízelítőt mutatnak a tó körül átélt kedvenc pillanataikból, és közös ünneplésre invitálnak mindenkit, aki szereti a Balatont.

A kiállítás ingyenes, a részvételi szándékot a Facebook-eseménynél lehet jelezni.

Hirdetnék